search
ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 04:12
MENU CLOSE

Λαζαρίδης: Δεν τελειώσαμε με την επιτροπεία

02.09.2018 16:29
Λαζαρίδης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άφησε στα χαρτιά την κατασκευή διοδίων σε Γαληψό, Ελευθερούπολη και Ν. Καβάλη - Media
 
Την επιτακτική ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ανακάμψει, υπογράμμισε ο Μακάριος Λαζαρίζης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε». «’Ακουσα», είπε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, «τον πρωθυπουργό να λέει ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια. Ο πολιτικός που διέλυσε την μεσαία τάξη και φτωχοποίησε τους Έλληνες. Είναι τραγικό το ότι δεν έχει αντιληφθεί τι κακό έχει κάνει στη χώρα».
 
«Τελείωσε η δανειακή σύμβαση, μια αχρείαστη σύμβαση, και έρχεται ένα τέταρτο Μνημόνιο. Δυστυχώς, δεν τελειώσαμε με τα Μνημόνια και την επιτροπεία», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε: «Κάθε τρεις μήνες η ελληνική οικονομία θα ελέγχεται από την τρόικα. Από 1η Ιανουαρίου 2019 έχουμε ψηφισμένες νέες μειώσεις συντάξεων. Από 1η Ιανουαρίου 2020 έχουμε ψηφισμένα μέτρα για μείωση του αφορολόγητου. Και έχουν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το θράσος να μιλάνε πάλι για παροχές. Η ελληνική οικονομία για να ανακάμψει πραγματικά χρειάζεται επενδύσεις. Και οι επενδύσεις δεν είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ελληνικός λαός δεν τους πιστεύει».
 
Αναφερόμενος στην αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «θα είχε συντελεστεί από το 2015, εάν δεν μεσολαβούσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ». «Είναι», τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «θράσος να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού όταν το αφορολόγητο από τα 9.500 ευρώ, που ήταν το 2014, από 1η Ιανουαρίου 2020 θα πάει στα 5.600 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι χαμηλόμισθοι θα χάσουν ένα μισθό. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μας μιλάει για αυξήσεις στους μισθούς; Ένας στους τρεις εργαζόμενους παίρνει σήμερα 317,6 ευρώ. Αυτή είναι η επιτυχία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που θα επανέφερε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ».
 
Για το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε: «Έχουμε καταθέσει εδώ και περίπου δύο χρόνια ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Έχουμε όραμα για να βγάλουμε τη χώρα οριστικά από την κρίση. Σάς το περιγράφω με πολύ απλά λόγια. Περιλαμβάνει μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή δαπανών και το κυριότερο τη δημιουργία ενός λειτουργικότερου και αποτελεσματικότερου δημόσιου τομέα. Οι επενδυτές ζητάνε σταθερό φορολογικό σύστημα. Πάταξη γραφειοκρατίας και πιο απλές διαδικασίες αδειοδότησης των επενδύσεών τους. Δεν μπορεί, για παράδειγμα στη Θάσο, κάποιος που θέλει να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο να χρειάζεται δυο και τρία χρόνια για να πάρει την πολεοδομική άδεια».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30.03.2024 01:05