search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:29
MENU CLOSE

Μαξίμου προς ΝΔ: Απαντήστε σε πέντε ερωτήματα για τη σχέση Φλώρου με τον ανιψιό του Μητσοτάκη

03.09.2018 12:24
Μαξίμου: Ιδού οι αποδείξεις ότι η ΝΔ ετοιμάζει νέο μνημόνιο - Media
 
Συγκεκριμένα ερωτήματα προς τη ΝΔ και τον πρόεδρό της απευθύνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφορικά με τις «σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου τού κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε».
 
Αναλυτικά το σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:
 
«Επειδή η ΝΔ και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο, θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα:
 
1. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την “Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ”, που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009;
 
2. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa;
 
3. Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης;
 
4. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ;
 
5. Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;».
 
NΔ: Ο Φλώρος καταδικάστηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά

Απαντώντας στο γραφείο τύπου του πρωθυπουργού, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση σε πολύ υψηλούς τόνους, αναφέροντας ότι «στην υπόθεση της Εnerga η αλήθεια είναι μία: ο Αριστείδης Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης ΝΔ με τη συνδρομή και του στενού συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αποφυλακίστηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας».

Η ΝΔ προσέθεσε δηκτικά ότι «κατανοούμε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποκρύψει αυτήν την αλήθεια μεθοδεύοντας άλλο ένα δημοσίευμα του επαγγελματία λασπολόγου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πείθουν, ωστόσο, κανέναν. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας στις κάλπες».

Μαξίμου: Δεν απάντα η ΝΔ

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα πέντε απλά ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa και το ρόλο Δημητριάδη.

Μας ενημέρωσε ωστόσο, πως ο πρώην συνεταίρος του κ. Φλώρου, που έφτιαξε τις offshore για να κλαπούν χρήματα του Δημοσίου, όχι μόνο είναι συνεργάτης του, αλλά στενός κιόλας. Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αγάπη του κ. Μητσοτάκη για τις offshore, δε χρειάζεται να υπερθεματίζει».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:28