21/01/2020 07:03:27

Έτσι θα οριστεί η σειρά των αδειοδοτημένων καναλιών στη Digea -Τι προβλέπει η διαδικασία

O ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση: Εκτός «πόθεν έσχες» οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ - Media

 

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή του βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Αρκετούς μήνες μετά την προκήρυξη για τις άδειες γενικού περιεχομένου, που ήταν επτά, γνωρίζουμε τα πέντε σχήματα που εφόσον ο έλεγχος του πόθεν έσχες ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα θα κατέχουν νόμιμη τηλεοπτική άδεια.

Μετά την ολοκλήρωση και του οικονομικού ελέγχου, ο ΑΝΤ1, ο ALPHA, ο ΣΚΑΪ, το Star και το Epsilon Θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη δόση των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την προκήρυξη το τίμημα για την κάθε άδεια ορίστηκε στα 35 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετίας.

Ωστόσο και από αυτό το βήμα η διαδικασία δε θα έχει ολοκληρωθεί αφού ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να οριστεί η σειρά που θα εμφανίζονται στο πρόγραμμα της Digea.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Real» ενώ τα προηγούμενα χρόνια η ταξινόμηση των καναλιών γινόταν με αλφαβητική σειρά αυτή τη φορά θα γίνει κλήρωση προκειμένου να βρεθεί τι θέση θα έχει το κάθε κανάλι στο τηλεκοντρόλ. Ο σχετικός νόμος προβλέπει και δημοπρασία όπου ο σταθμός που θα καταβάλλει και το μεγαλύτερο τίμημα θα πάρει την καλύτερη θέση.

Ωστόσο μπορεί να παρακαμφθεί και η διαδικασία να περάσει απλά στο κομμάτι της τύχης του κάθε δικαιούχου. Στο μεταξύ σήμερα Δευτέρα αναμένεται από το ΕΣΡ αναμένονται και τα πρακτικά όπου οι δικαιούχοι καλούνται να καταβάλλουν το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Πηγή: dailymedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.