search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52
MENU CLOSE

«Αλληλεγγύη» στο Βρυσάκι: Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων

03.09.2018 13:02
«Αλληλεγγύη» στο Βρυσάκι: Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων - Media

 

Με την κοινωνική δράση “Αλληλεγγύη” ξεκινάει η νέα περίοδος στο Βρυσάκι! Για 7η συνεχόμενη χρονιά, η ζωντανή κοινότητα του προγράμματος προσφέρει μαθήματα ανοικτά στο ευρύ κοινό δίνοντας ευκαιρίες για δημιουργία και παρέμβαση στην καθημερινή ζωή.

Αλληλεγγύη| Α΄κύκλος μαθημάτων

10/09/2018 – 14/09/2018

12:00 – 17:00

Δείτε & κατεβάστε εδώ για το πρόγραμμα προσφερόμενων μαθημάτων του Α’ κύκλου.

Το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» συνεχίζει για 7η χρονιά στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης που αποτελεί ζωντανή κοινότητα και κυψέλη γνώσης. Το πρόγραμμα, ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό.

Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.

Οι εγγραφές στα μαθήματα του Α’ κύκλου θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα 10 έως Παρασκεύη 14 Σεπτεμβρίου, 12.00-17.00, με απαραίτητη την αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων στον χώρο. Λογώ περιορισμένου αριθμού θέσεων, τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά την συμπλήρωση των τμημάτων.

Κόστος συμμετοχής: 15€/ κύκλο για παρακολούθηση έως και 2 μαθημάτων

Διάρκεια κύκλου: 24 Σεπτεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2018

Athens Photo Scratch #2

07/09/2018

18:00 – 22:00

Μετά την πρώτη επιτυχή διοργάνωση και τη θερμή υποδοχή φωτογράφων και κοινού, το Athens Photo Scratch επιστρέφει στις 7 Σεπτεμβρίου για δεύτερη φορά παρουσιάζοντας εν εξελίξει φωτογραφικές δουλειές 5 φωτογράφων.

To Athens Photo Scratch είναι μια εκδήλωση από φωτογράφους για φωτογράφους και ανθρώπους που αγαπούν τη φωτογραφία και την εικόνα.

Είναι μια μοναδική στη φύση της βραδιά όπου φωτογράφοι έχουν την ευκαιρία να δείξουν δουλειά τους σε εξέλιξη και να ανταλλάξουν ιδέες και σχόλια με το κοινό σε χαλαρό και ανεπίσημο πλαίσιο.

Αποτελεί μια ευκαιρία για τους φωτογράφους να κατανοήσουν πως το κοινό αντιλαμβάνεται το έργο τους και μέσα από σχόλια και παρατηρήσεις να ανιχνεύσουν και να δρομολογήσουν τα επόμενα στάδια της δουλειάς τους.

Για το κοινό είναι μια ευκαιρία μέσω της προεπισκόπησης έργων και θεμάτων σε εξέλιξη να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους δημιουργούς για το θέμα τους αλλά και τη φωτογραφία γενικότερα.

Θέατρο|Το “καταπραϋντικό” σύστημα

17/09/2018

21:30 – 22:45

Μετά από την επιτυχημένη παράσταση του καλοκαιριού, οι μαθητές του τμήματος Υποκριτικής της «Αλληλεγγύη» επιστρέφουν για ακόμα μια φορά στην αυλή του Βρυσακίου για να μας ταξιδέψουν στο ίδρυμα που εφαρμόζεται το σύστημα του Δόκτωρα Πίσα και του καθηγητή Φτερά… Γιατί το παραμύθι είναι μέρος της ζωής μας!

Διδασκαλία: Λίλη Τέγου

Θέατρο|Η Στέλλα και η Ξένια

19/09/2018

21:30 – 22:45

|Η ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΙ Η ΞΕΝΙΑ|  του ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ

συναντιούνται (reloaded) τον Σεπτέμβριο στο «Bρυσάκι, Χώρο Τέχνης & Δράσης »

Μία ξεχωριστή μουσική και θεατρική παράσταση βασισμένη στα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, “Η Γειτονιά των Αγγέλων & H Στέλλα με τα Κόκκινα Γάντια” και στην μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στο  Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης για δύο παραστάσεις τις Τετάρτες 19 & 26, στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη.

Στο Βρυσάκι θα παρακολουθήσουμε ένα ενισχυμένο σύνολο («amplified ensemble») μουσικής και λόγου, να μας αφηγείται και να μας ερμηνεύει σε απόλυτη συνάρτηση με την θεατρική πράξη ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης.Μουσικές και λέξεις που θα μπορούσες να ακούσεις σε ταινία του ελληνικού παλιού μεν κινηματογράφου, εκεί που η Μελίνα αναπολεί στα Αναφιώτικα και ίσως στο βάθος του ακούγεται ένα μπουζούκι.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο των έργων και των τραγουδιών που έγραψε για το θέατρο δίνοντάς τους νέο νόημα, σε μια ιδιαίτερη παράσταση που λαμβάνει χώρα στην πιο όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα φυσικό σκηνικό περιβάλλον, που παραμένει αναλλοίωτο από το πέρασμα του χρόνου. Εμβληματικά τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή & η Νοσταλγία του Βασίλη Τσιτσάνη σε μεταβολή του καλλιτέχνη σφραγίζουν την παράσταση.

Τραγούδια και μουσικές που ο λαός αγάπησε πολύ, μπλέκονται με τον θεατρικό λόγο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και τα ερμηνευτικά εργαλεία του ηθοποιού. Ερμηνεύει η ηθοποιός Χριστίνα Δαλαμάγκα του θεάτρου Τέχνης με καταγωγή από το Αγρίνιο. H Στέλλα και ο Μίλτος από το έργο «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, η Ξένια και ο Ανδρέας από το έργο «Η γειτονιά των Αγγέλων», κινηματογραφικές σουίτες, η κιθάρα του Lorca και της Λίνας Δημοπούλου, ένα νυχτερινό ζεϊμπέκικο εμπνευσμένο από τον ποιητικό λόγο του Γ. Σεφέρη, η Αγάπη της Λίνας, χασάπικα, χασαποσέρβικα αλλά και τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη ζωντανεύουν στο σανίδι.

Το μουσικό σύνολο amplified ensemble (ενισχυμένο σύνολο) αποτελείται από  πιάνο, κρουστά, μπουζούκι – μαντολίνο, έγχορδα και κλασσική κιθάρα, ενώ οι μουσικοί καταθέτουν το μουσικό τους κόσμο, συνομιλούν με την θεατρική πράξη και συμβάλλουν καταλυτικά στην απόδοση των κειμένων του Ιάκωβου Καμπανέλλη και των τραγουδιών . Είναι ο στόχος ο θίασος να γίνει ensemble, όλοι το ίδιο».

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος, υπογράφει ένα λαϊκό παραμύθι βγαλμένο από την ζωή όλων μας, που θα μιλήσει για ιστορίες δρόμου, ζωής, μνήμης και αγάπης «Στον Αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου».

Η παράσταση  ανέβηκε τον περασμένο Απρίλιο κάθε Τετάρτη στο θέατρο Faust (black box theater) στην Αθήνα με τίτλο «Στο θέατρο».

Παραστάσεις: 19 & 26 Σεπτεμβρίου, στις 21.30

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο ( άνεργοι,άνω των 65, φοιτητές, ατέλειες)

Tαυτότητα Παράστασης

Κείμενα: Ιάκωβος Καμπανέλλης, H Γειτονιά των Αγγέλων, Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια

Σκηνική επιμέλεια – σκηνοθετική επιμέλεια: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης , Ανδρέας Κατερινόπουλος

Χορογραφία – Κινησιολογία: Φαίδρα Σούτου

Σύλληψη: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Ερμηνεύει η ηθοποιός Χριστίνα Δαλαμάγκα

Σύνθεση κειμένου: Ανδρέας Κατερινόπουλος, Χριστίνα Δαλαμάγκα

Ποίηση: Γ, Σεφέρης , Federico Garthia Lorca, Λίνα Δημοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών – μακέτα: Ανδρέας Κατερινόπουλος

Φωτογράφηση: Λεωνίδας Φραγκούλης

Βίντεο: blacklight.gr / myagrinio.gr

Ερμηνεύουν: Χριστίνα Δαλαμάγκα, Ανδρέας Κατερινόπουλος

Αλληλεγγύη|Μαθήματα Α’ κύκλου

24/09/2018

12:00 – 20:00

Διάρκεια Α’ κύκλου: 24 Σεπτεμβρίου έως 14 Δεκεμβρίου 2018

Δείτε εδώ το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων που φιλοξενεί η «Αλληλεγγύη».

Για 7η συνεχόμενη χρονιά, το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» επιστρέφει στο Βρυσάκι, Χώρο Τέχνης και Δράσης που συνεχίζει να αποτελεί ζωντανή κοινότητα και κυψέλη γνώσης.

Το πρόγραμμα, ως γνήσιο τέκνο της ανάγκης, ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2012 βασισμένο σε μια ιδέα: τη δημιουργία ενός δικτύου αλληλοβοήθειας, με την εθελοντική προσφορά μαθημάτων, ανοιχτά προς το κοινό. Τα μαθήματα αφορούν σε πολλές θεματικές ενότητες και αποσκοπούν στην κατάρτιση των συμμετεχόντων, στην απόκτηση δεξιοτήτων, αλλά και στη σύσφιξη των μελών της κοινότητας μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά.

Τα μαθήματα αποκτούν εργαστηριακή μορφή με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ενεργή συμμετοχή των μαθητών. Στο τέλος της περιόδου του προγράμματος, μαθητές και καθηγητές κάθε τμήματος επιχειρούν να παρουσίασουν στην κοινότητα ένα δείγμα από τη δουλειά και όσα κατέκτησαν από κοινού καθ’όλη τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η περίοδος εγγραφών για τα μαθήματα του Α’ κύκλου είναι από 10 έως 14 Σεπτεμβίου 2018, 12.00-17.00, όπου απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ενδιαφερόμενων. (Μετά τη λήξη της παραπάνω περιόδου δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση εγγραφών.)

Μαθήματα|Φαλούν Ντάφα

24/09/2018

11:30 – 13:00

Το Φάλουν Ντάφα, γνωστό επίσης και ως Φάλουν Γκόνγκ, είναι μια αρχαία εξάσκηση νου και σώματος βασισμένη στις αρχές της αλήθειας, καλοσύνης και ανεκτικότητας. Στα αρχαία χρόνια διδάσκονταν από δάσκαλο σε μαθητή και το 1992 αναβιώθηκε στην Κίνα. Έκτοτε εξασκείται από πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 80 χώρες. Η εξάσκηση διδάσκεται εθελοντικά όπως και στα αρχαία χρόνια. Στην Ελλάδα έγινε γνωστό περίπου το 2000. ενώ στην Κίνα διώκεται από το Ιούλιο του 1999 κατόπιν εντολής του τότε ηγέτη του Κόμματος Τζιανγκ Ζεμίνγκ.

Έναρξη: Δευτέρα 24 Σεπτέμβριου 2018, στις 11.30

Kάθε Δευτέρα, 11.30-13.00.

Είσοδος Ελεύθερη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:52