search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:09
MENU CLOSE

Ικανοποίηση Τσίπρα για κλαδικές συμβάσεις και αλλαγές στην Παιδεία

03.09.2018 13:16
Αλέξης Τσίπρας για τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο: «Σπουδαία πένα και ακούραστος μαχητής της ζωής» - Media

 

Ως την πρώτη κυβερνητική απόφαση «που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τη σημερινή υπογραφή των πρώτων τεσσάρων κλαδικών συμβάσεων εργασίας με την οποία περίπου 75.000 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε σε αναρτήσεις του στον λογαριασμό του στο Twitter ότι  «η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή».

Αναλυτικά, ο Α. Τσίπρας τόνισε:

«Σήμερα, είχαμε τη πρώτη κυβερνητική απόφαση που σηματοδοτεί την έξοδο από τα μνημόνια. Η υπουργός Εργασίας υπέγραψε για τις πρώτες 4 κλαδικές συμβάσεις εργασίας, που αφορούν περίπου 75.000 εργαζόμενους, οι οποίοι θα δουν άμεσα αυξήσεις στους μισθούς τους.

Η μάχη για την ενίσχυση των εργαζομένων συνεχίζεται και αποτελεί προτεραιότητά μας στη μεταμνημονιακή εποχή. Βήμα το βήμα θα ξανακερδίσουμε την εργασία στη χώρα μας, με όρους αξιοπρέπειας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε μέσω Twitter την ικανοποίησή του για τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η παρουσίαση του νέου συστήματος εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον Υπουργό Παιδείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τον εξορθολογισμό των εισαγωγικών εξετάσεων».

Προσέθεσε, δε, ότι «για περίπου 10.000 μαθητές ανοίγει ο δρόμος της ελεύθερης πρόσβασης σε αναβαθμισμένα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Για τους υπόλοιπους, ενισχύεται η κριτική γνώση έναντι της παπαγαλίας, το σχολείο παύει να είναι πάρεργο, χάσιμο χρόνου και εξεταστικός προθάλαμος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03