search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:25
MENU CLOSE

Σημαντική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρήκαν χωριό της Νεολιθικής Εποχής (Photos)

03.09.2018 14:22
Σημαντική ανακάλυψη στην Αίγυπτο: Βρήκαν χωριό της Νεολιθικής Εποχής (Photos) - Media

 

Γάλλοι και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα παλαιότερα χωριά στο Δέλτα του Νείλου, που χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Τελ Σαμάρα, στην περιφέρεια της Ντακάλια.

Κτίσματα αυτής της περιόδου (4200-2900 π.Χ.) δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος Αρχαιοτήτων, Αϊμάν αλ Ασμάουι. Η κοινότητα Σαΐς, στο κυβερνείο της Γάρμπια, είναι η μοναδική που είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν πολλές αποθήκες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα οστών ζώων και υπολείμματα τροφών, καθώς και διάφορα κεραμικά και λίθινα εργαλεία.

Η ανακάλυψη “επιβεβαιώνει την παρουσία σταθερών κοινοτήτων στις ζώνες του Δέλτα πριν από την 5η χιλιετία π.Χ.”, εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλοαιγυπτιακής αποστολής, Φρεντερίκ Ζεγιό. Οι ανασκαφές που εκτελούνται στο Τελ Σαμάρα από το 2015 πρόσφεραν “μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις προϊστορικές κοινότητες που ζούσαν στο Δέλτα χιλιάδες χρόνια πριν από την Αρχαϊκή Περίοδο της αρχαίας Αιγύπτου”, πρόσθεσε.

Η Αρχαϊκή Περίοδος περιλαμβάνει τις πρώτες φαραωνικές δυναστείες (περί το 3000 π.Χ.).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:25