search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία – «Θηλιά» ο πληθωρισμός, λέει η Κεντρική Τράπεζα

03.09.2018 15:25
Βαθαίνει η κρίση στην Τουρκία - «Θηλιά» ο πληθωρισμός, λέει η Κεντρική Τράπεζα - Media
 
Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας είναι ανεξάρτητη από την κυβέρνηση και θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στο Reuters.
 
Ωστόσο, ο Αλμπαϊράκ δεν ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο εδώ και τρεις μήνες, παρά τη νομισματική κρίση στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές για την επιρροή Ερντογάν στις αποφάσεις της.
 
Η κεντρική τράπεζα θα συνεδριάσει ξανά στις 13 Σεπτεμβρίου για να καθορίσει τα επιτόκιά της, αφού στην προηγούμενη συνεδρίασή της στα τέλη Ιουλίου είχε αποφασίσει να τα διατηρήσει σταθερά.
 
Η τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει τη σταθερότητα των τιμών και ότι θα προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
 
Η ανακοίνωση αυτή έγινε αφού οι τιμές στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Αύγουστο και ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 17,9% σε ετήσια βάση – το υψηλότερο επίπεδο από το 2003 – όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την τουρκική Στατιστική Υπηρεσία.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:38