search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:52
MENU CLOSE

Η φωτογραφία που «πάγωσε» το Πεντάγωνο (Photo)

03.09.2018 16:42
Ρωσικό σάιτ: Η αεροπορία μας είναι σαφώς υποδεέστερη των χωρών του ΝΑΤΟ - Media

 

Μοιάζει με μια φωτογραφία διαφημιστική, όπως αυτές που κυκλοφορούν μετά από κάθε στρατιωτική επίδειξη, ωστόσο, και μόνο η ύπαρξή της έθεσε σε συναγερμό το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η φωτογραφία απεικονίζει δύο ρωσικά μαχητικά Su-35, τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη που έχει παράξει ως σήμερα η Ρωσία. Με μία διαφορά: ανήκουν στην πολεμική αεροπορία της Κίνας.

Φαίνεται ότι η Κίνα έχει αρχίσει να προμηθεύεται το νέο ρωσικό μαχητικό, το οποίο της δίνει αυξημένη ισχύ στην κυριαρχία των αιθέρων και προσθέτει άλλο ένα πρόβλημα στις εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το Su-35 δοκιμάστηκε πρόσφατα σε ασκήσεις από την κινεζική πολεμική αεροπορία και οι επιδόσεις του ικανοποίησαν απόλυτα το Πεκίνο, καθώς παρέχει ισχύ, ευελιξία και μεγάλο εύρος δυνατοτήτων.

Μάλιστα, οι ασκήσεις έστειλαν και ένα σκληρό μήνυμα στη Δύση, καθώς πραγματοποιήθηκαν στα όρια με την Ταϊβάν, την ανεξαρτησία της οποίας η Κίνα δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ.

Αμερικάνοι αναλυτές θεωρούν ότι τα Su-35 θα μπουν στην υπηρεσία της κινεζικής πολεμικής μηχανής μέσα στο 2018 και θα αποτελέσουν πρόβλημα για τις δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι με τη χρήση βλημάτων αέρος-αέρος, όπως το PL-15 και ένα ακόμα πιο μεγάλο, κινεζικής κατασκευής, θα μπορούσαν τα Su-35 να απειλήσουν με μεγάλη ακρίβεια ιπτάμενους στόχους.

Όπως και νά’χει, η στρατιωτική ισχύς της Κίνας μεγενθύνεται σημαντικά με τα Su-35 και οι πονοκέφαλοι της Δύσης πολλαπλασιάζονται…

Πηγή: National Interest

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:50