search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:02
MENU CLOSE

Reuters: Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από Απρίλιο – Ιούνιο

03.09.2018 16:48
Reuters: Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από Απρίλιο - Ιούνιο - Media

 

«Το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, για έκτη φορά», γράφει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο την ανακοίνωση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Στην αρχή του έτους, η οικονομία είχε αυξηθεί κατά 0,9% ενώ επίσης επωφελήθηκε από την αύξηση των εξαγωγών. Τον Αύγουστο, η υπερχρεωμένη χώρα βγήκε από το πρόγραμμα διάσωσης των πιστωτών που μετρούσε ήδη πολλά χρόνια.

Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σχολιάζοντας τα μέτρα λιτότητας για τη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε το Σαββατοκύριακο, αναφερθείς στις μεταρρυθμίσεις: «Ζητήσαμε πολλά από τον ελληνικό λαό, πάρα πολλά». «Η διατήρηση και ενίσχυση της εμπιστοσύνης της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας μετά το πρόγραμμα διάσωσης», δήλωσε ο οικονομολόγος της Eurobank, Τάσος Αναστασάτος.

Η Ελλάδα ήταν σε ύφεση για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να μειωθεί το ΑΕΠ κατά 25%. Από το 2010, η χώρα έχει λάβει βοήθεια ύψους περίπου 288 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους ευρωπαίους εταίρους της και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αποφυγή χρεοκοπίας. Μετά τη λήξη των προγραμμάτων διάσωσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει τώρα να κατευθύνει τη χώρα του σε μια βιώσιμη ανάκαμψη με ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η ελληνική οικονομία θα αυξηθεί κατά περίπου 1,9% το 2018.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15