search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03
MENU CLOSE

Ο Ερντογάν προετοιμάζει τον διάδοχο του – Η κίνηση του Σουλτάνου που «αποκαλύπτει» το σχέδιο του

04.09.2018 07:36
Ο Ερντογάν προετοιμάζει τον διάδοχο του - Η κίνηση του Σουλτάνου που «αποκαλύπτει» το σχέδιο του - Media

 

Ο Ερντογάν ξέρει πως δε μπορεί να κυβερνάει την Τουρκία για πάντα, γι’αυτό και προετοιμάζει βήμα – βήμα τον διάδοχό του. 

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφθηκε πρωτεύουσα της Κιργιζίας, Μπισκέκ για να μιλήσει στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας και η επίσκεψή του παρουσίασε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό που αρχικά αναμενόταν. 

Ο «σουλτάνος» συνοδευόταν από υπουργούς του, τη σύζυγό του, Εμινέ, και τον γιό του, Μπιλάλ Ερντογάν. Και η παρουσία του τελευταίου είναι αυτή που έκανε την επίσκεψη στην Κιργιζία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν, όχι μόνο συνόδευσε τον πατέρα του σε επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, αλλά παρευρέθηκε και στην σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών με μέλη της κυβέρνησης της Κιργιζίας. 

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αποκάλυπταν την παρουσία του Μπιλάλ Ερντογάν μέσα στη σύσκεψη, προκάλεσαν την οργή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP, με στελέχη του να ρωτούν με ποια αρμοδιότητα έδωσε το παρών ο γιος του Τούρκου προέδρου. 

Στην Άγκυρα, αυτή η κίνηση ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προετοιμάσει τον γιο του, για την «είσοδο» του στον χώρο της πολιτικής και της διπλωματίας.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ακολούθησε παρόμοια τακτική και πριν από λίγα χρόνια με τον γαμπρό του και τωρινό υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Ποιος είναι ο Μπιλάλ Ερντογάν

Ο Μπιλάλ Ερντογάν γεννήθηκε στις 23 Απριλίου 1981 και είναι το τρίτο παιδί του Τούρκου προέδρου. Είναι μέτοχος της ναυτιλιακής εταιρείας «BMZ Group» και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του εκπαιδευτικού ιδρύματος «TÜRGEV». 
Είναι παντρεμένος με την Ρεϊβάν Ουζουνέρ από το 2003 και μαζί έχουν δυο γιούς, τον Ομέρ Ταγίπ και τον Αλί Ταχίρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:03