search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:44
MENU CLOSE

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η πολυαναμενόμενη έκθεση του «Salvator Mundi» του ντα Βίντσι

04.09.2018 10:17
Αναβάλλεται επ’ αόριστον η πολυαναμενόμενη έκθεση του «Salvator Mundi» του ντα Βίντσι  - Media

 

Η έκθεση στο κοινό του πίνακα “Salvator Mundi” (Ο Σωτήρας του Κόσμου) του Λεονάρντο ντα Βίντσι, που είχε προγραμματιστεί από τις 18 Σεπτεμβρίου στο Λούβρο Αμπού Ντάμπι, “αναβλήθηκε” επ’ αόριστον, “διευκρινίσεις θα δοθούν σύντομα”, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού στο Αμπού Ντάμπι χωρίς να δώσει καμιά εξήγηση για τους λόγους της αναβολής.

Ο “Σωτήρας του Κόσμου”, μια προσωπογραφία του Ιησού Χριστού την οποία ζωγράφισε ο ντα Βίντσι πιθανόν γύρω στο 1500 πωλήθηκε τηλεφωνικά έναντι ποσού ρεκόρ 450 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία τον Νοέμβριο του 2017. Το έργο, που ανακαλύφθηκε εκ νέου πρόσφατα, ήταν το τελευταίο του ντα Βίντσι που είχε μείνει σε χέρια ιδιώτη και πωλήθηκε σε υπερτετραπλάσια τιμή σε σχέση με την προ της πώλησης εκτίμηση του Christie’s που υπολόγιζε την αξία του γύρω στα 100 εκατ. δολάρια.

“Χαμένο και κρυμμένο πολύ καιρό, το αριστούργημα του ντα Βίντσι θα είναι το δώρο μας στον κόσμο”, είχε δηλώσει τον Ιούνιο ο Μοχάμεντ Χαλίφα αλ-Μουμπάρακ, πρόεδρος του υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού του Αμπού Ντάμπι.

Το Λούβρο Αμπού Ντάμπι κράτησε μυστική την ταυτότητα του αγοραστή, επιβεβαιώνοντας μόνο ότι το τοπικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είχε αποκτήσει το αριστούργημα αυτό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι αγοραστής ήταν ο σαουδάραβας πρίγκιπας Μπαντρ μπιν Αμπντάλα.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41