search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Γλίτωσε τη «μπουζού» ο Μουρίνιο: Έκανε συμβιβασμό

04.09.2018 14:48
Γλίτωσε τη «μπουζού» ο Μουρίνιο: Έκανε συμβιβασμό - Media

 

«Ναι» σε πρόταση συμβιβασμού είπε ο πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοζέ Μουρίνιο, κατά την οποία του επιβλήθηκε ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο που ισούται με το 60% των εισοδημάτων που απέκρυψε από την εφορία της Ισπανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo Deportivo.

Πρόκειται για την κλασική κομπίνα που υπάρχει στο ισπανικό (και όχι μόνο) ποδόσφαιρο, στην οποία μεγάλοι αστέρες του αθλήματος πωλούν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας τους έναντι πολλών εκατομμυρίων σε off shore εταιρίες προκειμένου να γλιτώσουν την υψηλή φορολογία.

Αντίστοιχους μπελάδες είχαν και οι Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο οι οποίοι πόνεσαν πραγματικά στην τσέπη με τα πρόστιμα που κατέβαλλαν, όπως αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του Μουρίνιο.

Ο Πορτογάλος κατηγορείτο για απόκρυψη εισοδημάτων από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης της εικόνας του τη διετία 2011-2012 τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 3.3 εκατ. ευρώ και η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο.

Τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ποινή φυλάκισης ενός έτους (σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο όταν πρόκειται για την πρώτη παράβαση του κατηγορουμένου, τότε οδηγείται στη φυλακή μόνο όταν η ποινή είναι από 2 χρόνια και πάνω) και σε χρηματικό πρόστιμο 2.2 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:28