search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:37
MENU CLOSE

Η Ισπανία ακυρώνει την πώληση βομβών στη Σαουδική Αραβία λόγω της σφαγής στην Υεμένη

04.09.2018 14:50
Mακελειό στην Υεμένη: 100 νεκροί από επίθεση με πυραύλους και drones σε κυβερνητικό στρατόπεδο - Media

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας επιβεβαίωσε σήμερα τις πληροφορίες που είχαν μεταδοθεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Μαδρίτη αποφάσισε να μην προχωρήσει στην πώληση βομβών στη Σαουδική Αραβία, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο στην Υεμένη.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena Ser είχε μεταδώσει ότι το υπουργείο ξεκίνησε τη διαδικασία για την ακύρωση μιας σύμβασης που είχαν υπογράψει οι δύο χώρες το 2015 και αφορούσε την πώληση 400 βομβών κατευθυνόμενων με λέιζερ. Η Ισπανία θα επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία 9,2 εκατομμύρια ευρώ που έχουν ήδη καταβληθεί για αυτό το στρατιωτικό υλικό.

“Επιβεβαιώνουμε την είδηση” είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις καταγγέλλουν τις πωλήσεις όπλων από χώρες της Δύσης στη Σαουδική Αραβία και στους συμμάχους της. Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που η υφυπουργός Εμπορίου Σιάνα Μέντεθ, αρμόδια για τις εξοπλιστικές συμβάσεις, συναντιόταν με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων (Διεθνής Αμνηστία, Oxfam, Greenpeace και άλλων) που αντιτίθενται στις πωλήσεις αυτές. Η Λάρα Κοντρέρας, που εκπροσωπούσε την Oxfam στη συνάντηση αυτή, είπε ότι η κυβέρνηση δεν ανέλαβε άλλες σαφείς δεσμεύσεις.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03