Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι μελάνι σουπιάς (ή και μελάνι από καλαμάρι) χρησιμοποιούμε σε πιάτα με ζυμαρικά – σπουδαίο το ριζότο με μελάνι σουπιάς – ή σε σάλτσες. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει παγωτό με μελάνι από καλαμάρι.
Στη μικρή πόλη St. George, στην Πολιτεία της Γιούτα, στις ΗΠΑ, ο σοκολατοποιός Ντέβον Τζέιμς Ρόμπερτς (Devon James Roberts) παρουσίασε από την εταιρεία ζαχαροπλαστικής του ένα κατάμαυρο παγωτό το οποίο βάφτισε «Sailor’s Vanilla» (Βανίλια του Ναύτη). Η γεύση προκύπτει από ένα παράδοξο συστατικό της συνταγής: το μελάνι καλαμαριού (που είναι ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμο από το πλέον γνωστό στους πολλούς μελάνι σουπιάς).
Στη «Βανίλια του Ναύτη» προφανώς και γευόμαστε βανίλια. Αλλά επιπλέον και κάτι αλμυρό, κάτι που παραπέμπει σε θάλασσα.
Προσφάτως, ο Ρόμπερτς έκλεισε το κατάστημά του. Οι γκουρμέ μπορούν να παραγγείλουν μόνο μέσα από τον ιστότοπό του.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.