06/06/2020 01:39:26

Μητσοτάκης στον Alpha: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται

Μητσοτάκης στον Alpha: Η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται - Media
 
Σκληρός κατά της κυβέρνησης με αφορμή την υπόθεση της αναπληρώτριας εκπροσπώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη εμφανίστηκε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, λέγοντας εξαρχής ότι είναι πρωτοφανές να φθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία του κόμματος και να ζητείται η σύλληψή της αναπληρώτριας εκπροσώπου για ένα πολιτικό της σχόλιο.
 
«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά εμείς κρίνουμε την αντίδραση του κ. Βαξεβάνη. Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Υπάρχει η αστική δικαιοσύνη. Όλα τα υπόλοιπα έχουν ως στόχο να φιμωθεί η αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: ο κ. Βαξεβάνης είναι βραχίονας λάσπης και ταυτισμένος με τον κ. Τσίπρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φιμώνεται και δεν φοβάται. Θα υπερασπιστώ την οικογένειά μου και τα στελέχη μας», ενώ υπογράμμισε ότι μια κυβέρνηση ΝΔ θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου.
 
Αναφερόμενος στην επερχόμενη ΔΕΘ είπε ότι τον κ. Τσίπρα δεν τον ακούει πλέον η ελληνική κοινωνία. Υποστήριξε ότι «και πάλι θα υποσχεθεί διάφορα πράγματα τα οποία όμως δεν θα υλοποιήσει».
 
Για το ασφαλιστικό είπε ότι η ΝΔ θα αλλάξει την ανταποδοτικότητα του συστήματος. «Θα δημιουργήσουμε ένα σύστημα με τρεις πυλώνες: Όποιος δουλεύει περισσότερο θα παίρνει περισσότερα», σημείωσε και αναφερόμενος στις ασφαλιστικές εισφορές τόνισε ότι «θέλουμε να μειώσουμε εντός 4ετίας σε 15% από 20% τις κύριες εισφορές».
 
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι χρειάζεται να διαφυλαχθεί η δημοσιονομική σταθερότητα καθώς η Ελλάδα σήμερα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. «Είναι τραγική η αποτυχία Τσίπρα και βαριά η προσωπική του ευθύνη» τόνισε. Οι μειώσεις φόρων που θέλουμε είναι κοστολογημένες είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι κρατικές δαπάνες οι οποίες ακόμα και σήμερα μεγαλώνουν. «Δεν θα κάνουμε απολύσεις. Σήμερα γίνονται προσλήψεις εκεί που δεν έχουμε ανάγκη. Πρώτη προτεραιότητα είναι Υγεία, δεύτερη, οι παιδικοί σταθμοί και τρίτη, η Παιδεία», τόνισε, λέγοντας ότι θα εφαρμόσει το σχήμα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις»
 
Στην ερώτηση με ποια πρόσωπα θα κυβερνήσει είπε ότι θα δημιουργήσει ένα μικρό κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές και λίγους υφυπουργούς. «Θέλω να κυβερνήσω με τη γενιά μου και με μικρότερους από εμένα. Πρόσωπα με μεγάλη φθορά εξουσίας δεν θα δείτε. Θα δείτε όμως και πρόσωπα που δεν ανήκουν στον δικό μας πολιτικό χώρο. Θα κάνω αξιοκρατικές επιλογές και δεν έχω να εξαργυρώσω κομματικά γραμμάτια...»
 
Για το θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι με το τηλεγράφημα των WikiLeaks αποδεικνύεται ότι είναι προβληματική η συμφωνία. Δώσαμε αυτό που πάντα ήθελαν και δεν πήραμε τίποτα. Πάνω στον αλυτρωτισμό τους στηρίζεται όλη η προπαγάνδα του Ζάεφ. Εμείς δεν θα την κυρώσουμε αυτήν την συμφωνία είπε.
 
Τέλος σε ότι αφορά στις αλλαγές για την παιδεία έίπε ότι είναι πρωτοφανής η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει θέματα που αφορούν στο μέλλον των παιδιών μας. «Ο κ. Γαβρόγλου με την πρόταση του πλήττει το αδιάβλητο των εξετάσεων. Εάν ένα τμήμα είναι στα αζήτητα ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του. Ζητώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο. Η ΝΔ δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές στο σχολείο. Αυτή η ισοπέδωση προς τα κάτω θα σταματήσει. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ασφάλεια για όλους», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.