search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:51
MENU CLOSE

Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις 16.320 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

05.09.2018 06:52
Υπ. Παιδείας: Προσλήψεις 16.320 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Media

 

Στην πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών προχώρησε το υπουργείο Παιδείας, με 12.392 από αυτές στην Πρωτοβάθμια και 3.928 στη Δευτεροβάθμια. Έτσι, συνολικά 16.320 αναπληρωτές αναμένεται να είναι στα σχολεία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Αναλυτικά, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 8763 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 1.716 καθηγητές. Παράλληλα, στις δομές Ειδικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσλαμβάνονται 5841 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί (3.629 και 2.212 αντίστοιχα).

Οι λίστες με τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται, είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.

Οι προσλαμβανόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει από σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας. Έτσι, αναμένεται να έχουν αναλάβει καθήκοντα με το «πρώτο κουδούνι» της σχολικής χρονιάς, την ερχόμενη Τρίτη.

Κ. Γαβρόγλου: «Η υποχρέωση της Πολιτείας υλοποιείται στο ακέραιο»

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου. «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξουν όλα τα σχολεία χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικούς υλοποιείται στο ακέραιο» επεσήμανε.

Ο υπουργός τόνισε ότι φέτος πραγματοποιείται ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών, οι οποίοι την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς θα βρίσκονται στις θέσεις τους.

Ειδικότερα, για την Ειδική Αγωγή, ο υπουργός ανέφερε ότι συνολικά φέτος, θα προσληφθούν περισσότεροι από 11.000 αναπληρωτές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. «Πρόκειται για αριθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη χρονιά. Υπενθυμίζω ότι οι προσλήψεις πέρσι ήταν 10.800 ενώ το 2014 ήταν μόλις 6.300», υπογράμμισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:51