search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:08
MENU CLOSE

Κίνδυνος αποβολής της Μπενφίκα από όλες τις διοργανώσεις μέχρι και για τρία χρόνια

05.09.2018 09:14
Κίνδυνος αποβολής της Μπενφίκα από όλες τις διοργανώσεις μέχρι και για τρία χρόνια - Media

 

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης “E-Toupeira” αναμένεται να ζητήσει την καταδίκη της Μπενφίκα, κάτι που θα σημάνει ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις από έξι μήνες μέχρι τρία χρόνια.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση που περιλαμβάνει τα εγκλήματα της διαφθοράς, δωροδοκίας, πλαστογράφησης κλπ. Σε περίπτωση που η Μπενφίκα καταδικαστεί για την υπόθεση, τότε θα τιμωρηθεί με αποβολή από τις διοργανώσεις για διάστημα έξι μηνών μέχρι τριών ετών.

Την Τρίτη, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017.

 Οι πληροφορίες είχαν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο αλλά και αντιπάλους της Μπενφίκα και αφορούν τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. “Οι πληροφορίες αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο με αντάλλαγμα προνόμια για τους αξιωματούχους και παράνομα πλεονεκτήματα για την Μπενφίκα”, αναφέρεται από την εισαγγελία.

Ο δικαστικός αξιωματούχος Ζοζέ Σίλβα φέρεται να διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες προς τους “αετούς” της Λισαβόνας 385 φορές για δέκα διαφορετικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της δικαστή Άνα Πάουλα Βιτορίνο και της δικηγόρου Μαρία Ζοζέ Μοργκάντο.

Η υπεράσπιση του Σίλβα αποδέχεται τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Μπενφίκα ενημερώθηκε πλήρως και για τις δέκα υποθέσεις.

Ο Σίλβα επικοινωνούσε με τον πρώην δικηγόρο του συλλόγου, Πάουλο Γκονσάλβες, και φέρεται να λάμβανε ως αντάλλαγμα φανέλες, εισιτήρια και δουλειά για τον ανιψιό του, κάτι που αρνείται η υπεράσπιση.

Πηγή: sport24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:03