search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:56
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι πέντε σταθμοί που παίρνουν τις τηλεοπτικές άδειες

05.09.2018 11:09
Δελτία ειδήσεων: Πώς ο κορωνοϊός «εξαφάνισε» 1,7 εκατ. τηλεθεατές! - Media

 

Στην οριστική ανακήρυξη των αδειούχων τηλεοπτικών αδειών προχώρησε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με τους δικαιούχους να καλούνται να καταβάλουν εντός 15 ημερών την πρώτη δόση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έδωσε άδεια σε πέντε σταθμούς, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία χορήγησης αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Στην οριστική του απόφαση, που ελήφθη και δημοσιεύτηκε σήμερα, Τετάρτη το ΕΣΡ αποφάσισε να δώσει άδεια στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ, Star, Alpha, Antenna, και Epsilon, καθώς κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Όπως προκύπτει από την απόφαση, οι οριστικοί δικαιούχοι θα πρέπει μέσα σε 15 ημέρες να καταβάλουν την πρώτη δόση της άδειας, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση μη αποπληρωμής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος χάνει αυτόματα την άδεια, ενώ καταπίπτει και η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στη διαδικασία αδειοδότησης.

Τι αναφέρει το διατακτικό της απόφασης

Στο διατακτικό της απόφασης, το ΕΣΡ «ανακηρύσσει κατά τα οριζόμενα στο σκεπτικό οριστικούς δικαιούχους άδειας παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ τους ακόλουθους:
 

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»/

Κατά το άρθρο 13 παρ. 2 του Ν. 4339/2015 και το Σημείο 7.2. της Προκήρυξης 1/2017 του ΕΣΡ, οι παραπάνω οριστικοί δικαιούχοι οφείλουν να προβούν στην καταβολή της πρώτης δόσεως της αδείας τους (ύψους 3.500.000 ευρώ) εντός δεκαπέντε ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.

Σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης αποπληρωμής της πρώτης αυτής δόσεως, ο οριστικός δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως της αδείας και καταπίπτει ταυτοχρόνως η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στην προκηρυχθείσα αδειοδότηση.

Κρέτσος: Θετικό το αποτέλεσμα – Περαστικά σε όσους δεν ήθελαν

Για ένα θετικό αποτέλεσμα για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία κάνει λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σχετικά με τον σημερινό κατάλογο οριστικών δικαιούχων των τηλεοπτικών αδειών.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του κ. Κρέτσου έχει ως εξής: «Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ κλείνει με τον πλέον θετικό -για το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία- τρόπο τη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών. Κάποιοι δεν το ήθελαν και το πολέμησαν. Περαστικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:56