search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:51
MENU CLOSE

Μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης εξήγγειλε ο Λοβέρδος

21.01.2012 18:17
Μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης εξήγγειλε ο Λοβέρδος - Media

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υγείας με τους απεσταλμένους της τρόικας βρέθηκε η περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υγείας με τους απεσταλμένους της τρόικας βρέθηκε η περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης. Βάσει των στόχων οι φαρμακευτικές δαπάνες θα πρέπει το 2012 να είναι μειωμένες κατά 900 εκατομμύρια ευρώ.

Τα γενόσημα φάρμακα καθώς και οι αυστηροί έλεγχοι θα επιτρέψουν σύμφωνα με τον Α.Λοβέρδο την επίτευξη του στόχου.

 «Ούτε ένα ευρώ πάνω από τα 3,2 δισ. ευρώ δεν πρόκειται να δοθεί για φάρμακα», ξεκαθάρισε ο Α. Λοβέδρος, επισημαίνοντας πως τα γενόσημα είναι ο μόνος τρόπος να υπάρχει ανάπτυξη αλλά και να μειωθεί η δαπάνη.

Τα μέτρα για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι τα εξής:

– Αποβολή για ένα χρόνο από τον ΕΟΠΥΥ όποιου γιατρού υπερβαίνει τη συνταγογράφηση,

– Υποχρεωτική συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων

– Όλα τα φαρμακεία της χώρας θα καταγράφουν το όνομα του γιατρού και τι συνταγογράφησε.

Σημειώνεται ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αφορά κυρίως τα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς, όπως επεσήμανε ο υπουργός Υγείας, η φαρμακευτική δαπάνη των νοσοκομείων “πήγε άριστα”, δεδομένου ότι υπήρξε μείωση της τάξης του 23% συγκριτικά με το 2010.

«Μιλάμε για το τέλος του μνημονίου και την αρχή νέας συμφωνίας», τόνισε ο Α.Λοβέρδος μετά το πέρας της συνάντησής του με τους εκπροσώπους της τρόικας. Όπως διευκρίνισε οι προτεραιότητες πλέον αφορούν κατά 80% τη φαρμακευτική δαπάνη και κατά 20% τη θεσμική λειτουργία των δομών της Υγείας.

Σχετικά με τις δαπάνες των νοσοκομείων, επισήμανε ότι αυτές εμφανίζουν σημαντική μείωση, καθώς, το 2009, ήταν 1,251 δις ευρώ, το 2010 1,087 δις ευρώ, και πέρυσι έφτασαν στα 830 εκατομμύρια. «Φέτος η χρονιά θα είναι έκπληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος και για τα έσοδα των νοσοκομείων, δεδομένου ότι διαμορφώθηκαν στα 267 εκατ. ευρώ από 108-110 που ήταν ο στόχος. Τέλος και τα επιδόματα της Πρόνοιας κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στα 125 εκατομμύρια ευρώ, από 150 που είχαν εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33