search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:53
MENU CLOSE

Απονεμήθηκε το «βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, επιχειρηματικό ξεκίνημα χρονιάς, 2018» – Οι νικητές

05.09.2018 14:04
Απονεμήθηκε το «βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, επιχειρηματικό ξεκίνημα χρονιάς, 2018» - Οι νικητές - Media

Στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανακοίνωσε σήμερα τους νικητές του «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018».

Για μια ακόμη χρονιά ο θεσμός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας σε 8 εταιρείες το συνολικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Ανάμεσα σε 64 εταιρείες που έθεσαν υποψηφιότητα στη φετινή διοργάνωση, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η εταιρεία FERRYHOPPER.COM των Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Χρήστου Σπαθαράκη, που έλαβε το μεγάλο έπαθλο των 30.000 ευρώ.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που -μέσα από διαφορετικές λειτουργίες- μετατρέπει τη διαδικασία online κράτησης ακτοπλοϊκού εισιτηρίου σε μια απλή και ευχάριστη εμπειρία. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα FERRYHOPPER.COM προσφέρει τη δυνατότητα για αναζήτηση διαδρομών και κράτηση εισιτηρίων για νησιά που δεν συνδέονται απευθείας μεταξύ τους, παρέχοντας πολύ περισσότερες λύσεις και συνδυασμένα αποτελέσματα, σε ένα απλό και λειτουργικό για τον χρήστη περιβάλλον.


Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης ανακηρύχθηκαν νικήτριες επτά ακόμα εταιρείες, λαμβάνοντας το ποσό των 10.000 ευρώ έκαστη. Πρόκειται για τις:

Duck Private Cheffing, εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

DigitalWise, εταιρεία ψηφιακής διαφήμισης και επικοινωνίας.

Greeking.me, εταιρεία παροχής ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με έμφαση στις αυθεντικές εμπειρίες.

Hempoilshop, κατάστημα αποκλειστικής διάθεσης βιολογικών προϊόντων βιομηχανικής / κλωστικής κάνναβης.

Lamda ΜΑΕΒΕ, εταιρεία που παρασκευάζει παγωτά και συναφή προϊόντα βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές από τις Σέρρες.

Park Around BV, διαδικτυακή πλατφόρμα και mobile εφαρμογή εύρεσης θέσεων στάθμευσης.

Wine Art Α.Ε., επιχείρηση διαδικτυακής πώλησης εμφιαλωμένων ποτών και ειδών delicatessen.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: «Για 11η χρονιά φέτος, οι νέοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα αποδεικνύουν ότι συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χώρας, επενδύοντας στην καινοτομία, τη δημιουργικότητα και την ουσιαστική προσπάθεια. Διαπιστώνοντας, για ακόμη μια φορά, το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, χαίρομαι πολύ που ο θεσμός που δημιουργήσαμε πριν από μια και πλέον δεκαετία εξακολουθεί να στηρίζει εταιρείες με υγιές επιχειρηματικό σχέδιο, σαφείς στόχους και διάθεση για δημιουργία και ρίσκο. Ευχαριστώ θερμά όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση και εύχομαι από καρδιάς συγχαρητήρια στους 8 νικητές για το 2018».

Η διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετείχε ενεργά, όπως κάθε χρόνο, και ο ίδιος ο κ. Χατζηιωάννου, ολοκληρώθηκε λίγες πριν από την έναρξη της τελετής. Από τη shortlist των συνολικά 10 υποψήφιων Εταιρειών που διακρίθηκαν στη φετινή διαδικασία, επιλέχθηκαν οι 8 νικήτριες εταιρείες που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, στην καρδιά της Αθήνας.

Στον ίδιο χώρο, υλοποιείται καθημερινά η πρωτοβουλία του Ιδρύματος, «Φαγητό από Καρδιάς», με διανομή περισσότερων από 25.000 σνακ, σε 12 διαφορετικά σημεία σε Αθήνα και Κύπρο. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή έχουν διανεμηθεί τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο, συνολικά 9 εκατομμύρια σνακ.

Το Βραβείο απευθύνεται αποκλειστικά σε νέες και νέους Έλληνες επιχειρηματίες μέχρι 40 ετών (γεννηθέντες το 1977 ή αργότερα) που έχουν ιδρύσει την εταιρεία τους στην Ελλάδα και έχουν ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 7 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον 10.000 ευρώ το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον δύο άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες της εταιρείας είναι δύο άτομα, θα πρέπει να κατέχουν, συνολικά και οι δύο, το 80% της επιχείρησής τους.

Στο πλαίσιο του θεσμού, έχουν μέχρι σήμερα βραβευθεί συνολικά 24 επιχειρήσεις.

Το 2017 μεγάλος νικητής αναδείχτηκε η εταιρεία MELIRA Greek Honey η οποία, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της οικογενειακής παράδοσης, δημιουργεί εκλεκτά μονοποικιλιακά μέλια, αλλά και μια σειρά άλλων προϊόντων με βάση το αγνό ελληνικό μέλι. Οι επτά εταιρείες που βραβεύθηκαν πέρυσι επίσης ήταν οι ακόλουθες: Agro Know, Athens Insiders, Chimera, Choureal, Elixir60, Relevance και Sea You Soon.

Τις προηγούμενες χρονιές νικήτριες ανακηρύχθηκαν οι εταιρείες: Sun of a Beach (2016), Sede (το 2015), Ancient Greek Sandals (το 2014), Nanobionic (το 2013), People for Business (το 2012), Fereikos Helix (το 2011), Fasmetrics (το 2010), Zoo.gr (το 2009) και Simply Burgers (το 2008).

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες, μέσα από την επίσημη σελίδα του Stelios Philanthropic Foundation στο Facebook https://www.facebook.com/steliosfoundation/.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:50