search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:14
MENU CLOSE

Έξαλλος ο Τραμπ με βιβλίο δημοσιογράφου – Θα αλλάξει τoυς νόμους για δυσφήμιση

05.09.2018 14:39
Τραμπ για Ιράν: Δεν θα συναντηθώ με εκείνους μέχρι να αλλάξουν τον τόνο τους - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εισηγήθηκε σήμερα μια αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμιση, εξαπολύοντας και πάλι μύδρους εναντίον του διάσημου δημοσιογράφου Μπομπ Γούντγουορντ, στο βιβλίο του οποίου περιγράφεται ένα ουδόλως κολακευτικό πορτρέτο του προέδρου.

“Δεν είναι ντροπή που κάποιος μπορεί να γράψει ένα άρθρο ή ένα βιβλίο, με ιστορίες παντελώς επινοημένες και να παρουσιάσει την εικόνα ενός ανθρώπου, στην κυριολεξία εντελώς αντίθετη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα και να τη γλιτώσει χωρίς τιμωρία, χωρίς κόστος;” διαμαρτυρήθηκε μέσω του Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα από τα πρώτα μηνύματα που έστειλε το πρωί.

“Αγνοώ γιατί οι πολιτικοί της Ουάσινγκτον δεν αλλάζουν τους νόμους περί δυσφήμισης”, πρόσθεσε.

Την οργή του προέδρου έχει προκαλέσει το βιβλίο του Γούντγουορντ που πρόκειται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Ο δημοσιογράφος έγινε γνωστός παγκοσμίως για τις αποκαλύψεις που έκανε μαζί με τον συνάδελφό του, τον Καρλ Μπερνστάιν, για το σκάνδαλο του Γουότεργκεϊτ, που οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον.

Στο βιβλίο “Φόβος: ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο”, ο Γούντγουορντ παρουσιάζει έναν πρόεδρο ακαλλιέργητο, ευέξαπτο και παρανοϊκό, με τους συνεργάτες του να προσπαθούν διαρκώς να τον συγκρατήσουν. Αποσπάσματα του βιβλίου δημοσιεύτηκαν την Τρίτη στην εφημερίδα Washington Post, προκαλώντας την αντίδραση του Τραμπ που έκανε λόγο για “ψέματα και πλαστές πηγές”.

“Ο Γούντγουορντ είναι πράκτορας των Δημοκρατικών; Παρατηρήσατε το χρονοδιάγραμμα;” σχολίασε νωρίτερα, πάντα μέσω του Twitter, αναφερόμενος στις προσεχείς ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις οποίες οι Ρεπουμπλικάνοι φοβούνται ότι θα απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10