18/01/2019 06:53:22

Πρ. Παυλόπουλος: Υποδειγματική διαδικασία αλτρουισμού και διαφάνειας η «ΕΛΠΙΔΑ» - Το θερμό «ευχαριστώ» του Π. Καμμένου στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη (Photos)

Πρ. Παυλόπουλος: Υποδειγματική διαδικασία αλτρουισμού και διαφάνειας η «ΕΛΠΙΔΑ» - Το θερμό «ευχαριστώ» του Π. Καμμένου στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη (Photos) - Media

 

Παράδειγμα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το έργο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Η ΕΛΠΙΔΑ», κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 25 χρόνων λειτουργίας της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, ενώ εξήρε την προσφορά κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, εμπνεύστριας της όλης προσπάθειας και αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για την υλοποίησή της.

Aναφερόμενος στη σημαντική προσπάθεια και το έργο που έχει συντελεστεί από τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», o πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπενθύμισε το ιστορικό ίδρυσης και ολοκλήρωσης της Παιδιατρικής Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, τονίζοντας: «Ως το 1993, τα παιδιά που είχαν ανάγκη μεταμόσχευσης μυελού των οστών έπρεπε να καταφύγουν σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, με όλες τις αντίστοιχες δυσχέρειες, όχι μόνο του τεράστιου οικονομικού κόστους, αλλά και του ψυχικού κόστους της απότομης προσαρμογής σ' ένα περιβάλλον εκτός Ελλάδας, μακριά μάλιστα από την οικογενειακή εστία τού κάθε παιδιού».

Μόλις τρία χρόνια αργότερα, τηρώντας μίαν υποδειγματική διαδικασία αλτρουισμού και διαφάνειας, η "ΕΛΠΙΔΑ" ολοκλήρωσε τη Μονάδα και την παρέδωσε, έτοιμη για πλήρη λειτουργία, στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», εντεταγμένη έτσι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η προσπάθεια της "ΕΛΠΙΔΑΣ" δεν έμεινε όμως εκεί. Συνεχίσθηκε τα επόμενα χρόνια, με μεγαλύτερη ένταση, έτσι ώστε τον Οκτώβριο του 2010 η Μονάδα βρήκε την οριστική της "εστία" στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Νέου Ογκολογικού Κέντρου της "ΕΛΠΙΔΑΣ"» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Π. Καμμένος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ

«Με επικεφαλής τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον πρώτο πολίτη της χώρας, την Εκκλησία μας, είμαστε εδώ, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι Έλληνες πολίτες, για να πούμε ένα μεγάλο 'ευχαριστώ', ένα μεγάλο 'μπράβο' στην κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη για αυτή την τεράστια προσφορά» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στον χαιρετισμό του στην τιμητική εκδήλωση για τα 25 χρόνια προσφοράς της Μαριάννας Βαρδινογιάννη στο γενικό νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία».

«Η κα Βαρδινογιάννη κατάφερε κάτι πολύ σημαντικό, να δώσει το χαμόγελο σε 1015 παιδιά, τα οποία δεν θα είχαν καμία τύχη, καμία ελπίδα, αν αυτή η προσπάθεια δεν είχε πετύχει» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κ. Βαρδινογιάννη και του συλλόγου «Ελπίδα» από το 1993, και τόνισε ότι «η φιλανθρωπία δεν είναι σπορ, θέλει επιμονή, θέλει να το πιστεύεις».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι το πολύ μεγάλο βραβείο και με την μεγαλύτερη σημασία που ήδη έχει πάρει η κ. Βαρδινογιάννη, όπως και οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι ψυχολόγοι, οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι εθελοντές και οι εθελόντριες, είναι «ένα χαμόγελο από ένα μωρό που νίκησε στη μάχη για τη ζωή, από έναν πατέρα που είδε το παιδί του να ζει, από μια μητέρα που δεν έχασε το παιδί της. αλλά το είδε να μεγαλώνει, να σπουδάζει, να ορκίζεται στρατιώτης, να γίνεται πολίτης».

«Για αυτό είμαστε εδώ κα Βαρδινογιάννη, με τον πρώτο πολίτη της χώρας, όλοι μαζί, για να σας πούμε ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' για την επιμονή σας, γιατί καταφέρατε να συνδράμετε όλη αυτή την κοινωνία των επιστημόνων, των εργαζομένων, των πολιτών, των γονέων και των παιδιών που νίκησαν. Γιατί το να βγεις από το μαρτύριο του καρκίνου είναι μία νίκη που δεν μπορεί να στη χαρίσει κανείς άλλος, παρά μόνο ο Θεός και οι άνθρωποι που δίνουν την ψυχή τους για αυτό το σκοπό.

Σας ευχαριστούμε κα Βαρδινογιάννη» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πάνος Καμμένος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.