search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58
MENU CLOSE

Αυστηρό μήνυμα Παππά σε καναλάρχες για τα fake news: «Οι άδειες μπορούν να ανακληθούν»

05.09.2018 18:54
4510687.jpg

 

Κάλεσμα προς τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ) για να προχωρήσουν γρήγορα σε ότι αφορά το περιεχόμενο των ιδιωτικών καναλιών, απηύθυνε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Επίσης, σημείωσε ότι εν όψει εκλογών, ορισμένοι επιλέγουν να πολιτεύονται με fake news και συμπλήρωσε πως «η Πολιτεία όπως δίνει τις άδειες, μπορεί και να τις ανακαλέσει».

«Σήμερα έχουμε πολλούς λόγους να χαμογελάμε και να είμαστε χαρούμενοι, ήταν ένα μάθημα υπομονής και επιμονής για όλους» υπογράμμισε σε ομιλία του ο υπουργός, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

«Θα δώσω προσωπικά σε κάθε ένα από τα μέλη της ανεξάρτητης αρχής (ΕΣΡ) συγχαρητήρια για τη δουλειά που έκαναν σε ότι αφορά τις άδειες και την ταχύτητα που κατάφεραν να λύσουν μια εκκρεμότητα 30 χρόνων στην Ελλάδα.» είπε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας: «Όμως έχουν πολλή δουλειά ακόμα για το περιεχόμενο. Τι οφείλει δηλαδή να κάνει αυτός που θα έχει τη δημόσια συχνότητα και αν έχει υποχρέωση να παρουσιάζει ισότιμα τις πολιτικές απόψεις. Κι αυτό είναι σημαντικό, επειδή σε 12 μήνες περίπου, το τελευταίο έτος της πρώτης θητείας μας, θα έχουμε και τα fake news που κάποιοι έχουν επιλέξει για να πολιτεύονται. Κάποιοι την Πολιτεία την είχαν βρει αδύναμη και της πήρανε και τις άδεις και με τον διαγωνισμό – παρωδία πάρθηκε και το δίκτυο. Η Πολιτεία επανακάμπτει κι όπως δίνει τις άδειες έτσι μπορεί και να τις ανακαλεί. Την πολιτεία τώρα δεν την πατήσανε στο σβέρκο».

Στη συνέχεια, ανήγγειλε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών έχουν καταβάλλει συνολικά 148 εκατ. ευρώ σε τέλη συχνοτήτων και φόρους. «Όποιος λέει πως οι καναλάρχες δεν πλήρωσαν δεν είναι ενημερωμένος», επισήμανε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας μίλησε για τη «λογική κεντροδεξιά» που θα πρέπει να την «χαροποιεί αυτή η εξέλιξη» σε σύγκριση με τις «φιλελεύθερες αλλοφροσύνες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58