search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Παρουσιάστρια καταγγέλλει με δάκρυα στα μάτια ρατσιστικά μηνύματα: «Παλιονέγρα, γύρνα σπίτι σου» (Video)

06.09.2018 11:29
Παρουσιάστρια καταγγέλλει με δάκρυα στα μάτια ρατσιστικά μηνύματα: «Παλιονέγρα, γύρνα σπίτι σου» (Video) - Media

 

Με ένα βίντεό της κατήγγειλε ότι τον τελευταίο καιρό έχει πέσει θύμα ρατσισμού, λαμβάνοντας υβριστικά σχόλια με αφορμή την καταγωγή της.

Ο λόγος για τη Cécile Djunga, παρουσιάστρια καιρού στο βελγικό κρατικό κανάλι RTBF και στο διεθνές TV5 Monde, η οποία κατήγγειλε τον ρατσισμό που υφίσταται από την ημέρα που βγαίνει στην τηλεόραση.

«Αποφάσισα ότι θα το πω διότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ρατσισμός στο Βέλγιο. Δεν είναι αλήθεια. Το να λαμβάνεις μηνύματα, όπως “Παλιονέγρα, γύρνα στη χώρα σου”, δεν είναι αστείο. Όμως εγώ γελάω» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε:

«Είμαι Βελγίδα, νιώθω καλά στη χώρα μου. Τώρα θα σταματήσετε να μου λέτε να γυρίσω στη χώρα μου, διότι βρίσκομαι στη χώρα μου. Το λέω επειδή είμαι μαύρη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που είναι παχύσαρκοι, που είναι μουσουλμάνοι, που είναι Άραβες, που είναι κοκκινομάλληδες, με γυαλιά (…) Όλοι οι άνθρωποι που διώκονται στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αυτό πρέπει να σταματήσει. Η διαδικτυακή παρενόχληση πονάει», τόνισε η Ντσουνγκά.

Το βίντεο αυτό προκάλεσε την οργή του Ζαν – Πολ Φιλιπό, γενικού διευθυντή του RTBF ο οποίος έιπε χαρακτηριστικά: «Ο ρατσισμός είναι έγκλημα. Διώκεται ποινικά στο Βέλγιο. Θα σεβαστούμε τη νομοθεσία και εξετάζουμε ήδη από σήμερα να αναλάβουμε δράση για να διωχθούν ποινικά αυτοί οι άνθρωποι.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:41