16/01/2019 17:29:53

Αυτά είναι τα υπόγεια καταφύγια που ετοιμάζουν 7 δισεκατομμυριούχοι – Για το τέλος του κόσμου – Πόσο κοστίζουν, τι περιλαμβάνουν, ποια χώρα επέλεξαν (Photos)

Αυτά είναι τα υπόγεια καταφύγια που ετοιμάζουν 7 δισεκατομμυριούχοι – Για το τέλος του κόσμου – Πόσο κοστίζουν, τι περιλαμβάνουν, ποια χώρα επέλεξαν (Photos) - Media

 

Τουλάχιστον 7 δισεκατομμυριούχοι της Σίλικον Βάλεϊ ετοιμάζονται για το τέλος του κόσμου, φτιάχνοντας από τώρα ένα καταφύγιο, προκειμένου οι ίδιοι αλλά και τα κοντινά τους πρόσωπα να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Φυσικά δεν μιλάμε για μία απλή βίλα σε κάποια απομακρυσμένη και λιγότερο επικίνδυνη (γιατί σε μία τέτοια περίπτωση, ασφάλεια δεν θα υπάρχει πουθενά) περιοχή, αλλά για μία υπόγεια κατασκευή από κοντέινερ πολυτελείας που ενώνονται μεταξύ τους και τοποθετούνται στα 4 μέτρα από την επιφάνεια της γης...

Κάθε μία από αυτές κοστίζει 8,3 εκατομμύρια δολάρια, φτιάχνεται από την Rising S Company στο Τέξας και ήδη δύο τέτοιες είναι στον δρόμο προς τη Νέα Ζηλανδία, προκειμένου να συναρμολογηθούν από τα 19 τρέιλερ και να τοποθετηθούν στην υπόγεια έκταση που έχει επιλεγεί.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Αξία: 8,3 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς τα έξοδα αποστολής και τις εργασίες για την εγκατάσταση.

Χωρητικότητα: 50 άτομα, με ατομικά δωμάτια, αλλά και κοινόχρηστα που έχουν κουκέτες.

Ασφάλεια: Πόρτες ασφαλείας, φιλτράρισμα αέρα με βαλβίδες εκτόξευσης και υπερχείλισης, ηλιακό σύστημα φόρτισης με μπαταρίες για εφεδρική τροφοδοσία, υπέρυθρο σύστημα ασφάλειας, χαλύβδινα τοιχώματα μισής ίντσας, μόνωση από την είσοδο καυσίμου.

Παροχές: Μεγάλες αποθήκες, θερμοκήπιο για καλλιέργεια, πλήρη υδραυλικά, σηπτικά συστήματα, πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα, μπόουλινγκ.

Όσο για την επιλογή της Νέας Ζηλανδίας; Η απάντηση είναι απλή. Είναι μία χώρα που δεν είναι στόχος κανενός, καθώς δεν είναι σε κόντρα με καμία χώρα.

Πηγή: gazzetta

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.