search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:38
MENU CLOSE

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κήρυξη της απεργίας στην COSCO ως παράνομης

06.09.2018 18:33
ΚΚΕ: Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας – Συνεχίζονται τα ανοίγματα για την «κοινωνική συμμαχία» - Media

 

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου Πειραιά, που κηρύσσει την απεργία των εργατών στην επιχείρηση της Cosco – στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο Ν. Ικόνιο – ως παράνομη, «αξιοποιώντας πρωτοφανείς ανυπόστατους ισχυρισμούς, ότι δεν είχε προηγηθεί δημόσιος διάλογος».

«Η απόφαση αυτή είναι ευθεία αμφισβήτηση συνολικά του δικαιώματος της απεργίας. Η επιδίωξη της εργοδοσίας, να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους, έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων μεθοδεύσεων, όπως η δημιουργία εργοδοτικού σωματείου και οι τραμπουκισμοί σε βάρος συνδικαλιστών» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «Όλα αυτά δείχνουν πόσο κούφια είναι τα κυβερνητικά λόγια, για τη δήθεν ‘προστασία της εργασίας’ και αποδεικνύουν ότι η μεταμνημονιακή εποχή δε θίγει το αντιδραστικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο στηρίζεται η επιθετικότητα της εργοδοσίας και του αστικού κράτους, σε βάρος των εργαζομένων»

«Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη κλιμάκωσης της πάλης των εργαζομένων για την υπογραφή ικανοποιητικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας, με αυξήσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς» καταλήγει το ΚΚΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36