search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:50
MENU CLOSE

Η κορυφή είναι δική του

22.01.2012 21:21
Η κορυφή είναι δική του - Media

Η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ήταν κομμένη και ραμμένη στ μέτρα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» με το 1-0 επί του Ατρομήτου και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού πέρασαν μόνοι στην κορυφή έχοντας και ένα ματς λιγότερο.

Η 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας ήταν κομμένη και ραμμένη στ μέτρα του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» με το 1-0 επί του Ατρομήτου και σε συνδυασμό με την ήττα του Ολυμπιακού πέρασαν μόνοι στην κορυφή έχοντας και ένα ματς λιγότερο.
Ο Ατρόμητος είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Μήτρογλου αλλά ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Κλέϊτον. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ για το γκολ και το πέτυχαν στο 71’ με σουτ του Κουίνσι. Στη συνέχεια κράτησαν τη νίκη που ήταν η 4η συνεχόμενη με σκορ 1-0 ενώ δικαιολογημένα φωνάζουν για πέναλτι του Φυτανίδη στον Ζέκα στη λήξη του ημιχρόνου.

Τα βρήκε σκούρα

Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτός που έχει την κατοχή της μπάλας. Κερδίζει αυτός που αξιοποιεί τις ευκαιρίες του. Ο Ολυμπιακός σπατάλησε μπόλικες δικές του, η Ξάνθη αξιοποίησε την μία από τις δύο που δημιούργησε και πήρε τη νίκη με 1-0. Οι πρωταθλητές έπαιξαν σχεδόν μονότερμα την αντίπαλό τους σε όλο το ματς αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα να σκοράρουν. Αντίθετα οι γηπεδούχοι αφού απείλησαν στο 9’με τον Μαρκόφσκι και έπαιξαν καλά στην άμυνα, πέτυχαν το «χρυσό» γκολ στο 52΄μετά από ωραία πάσα του Βασιλακάκη και πλασέ του Βλαχοδήμου.
Ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ για την ισοφάριση αλλά οι Ντιόγκο, Αμπντούν και Πάντελιτς αστόχησαν από ευνοϊκές θέσεις. Πάντως οι «κόκκινοι» δικαιούνται να φωνάζουν για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 91’ όταν ο Εντιμάρ τράβηξε τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή.

Συνεχίζει απτόητος

Ο ΟΦΗ συνέχισε την ανοδική του πορεία με νίκη 2-0 στη Λιβαδειά. Ο Παπουλής άνοιξε το σκορ στο 33’ με πλασέ και στο 66’ κέρδισε πέναλτι με τον οποίο ο Μάντζιος πέτυχε το τελικό 2-0.

Έμειναν στο 0

Ένα από τα ωραιότερα ματς της σεζόν έγινε στο Αγρίνιο. Παναιτωλικός και Κέρκυρα έμειναν στο 1-1 αλλά κάλλιστα θα μπορούσαν και οι δύο να έχουν πάρει τη νίκη αφού είχαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Περισσότερες οι Αγρινιώτες που έπεσαν πάνω στον εκπληκτικό Αναστασόπουλο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6’ με πέναλτι του Καμαρά και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 27’ με απευθείας κόρνερ (!) του Γραμμόζη.

Δόξα στον Άρη

Η Δόξα πέτυχε το δεύτερο γκολ της στο πρωτάθλημα αλλά ο Άρης απάντησε τρις και πήρε τη νίκη. Μετά από δύο μεγάλες χαμένες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων οι (τυπικά) γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’ όταν ο Βελλίδης πήγε να διώξει αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παπαδόπουλο και κατέληξε στα δίκτυα. Με τη σέντρα ο Άρης ισοφάρισε με τον Ακόστα και στο 31’ ο Καστίγιο από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Μεξικανός πέτυχε το τελικό 3-1 στο 86’ και σφράγισε την επιτυχία του Άρη.

Βαθμολογία

Η βαθμολογία (σε παρένθεση οι αγώνες κάθε ομάδας): Παναθηναϊκός 42 (17), Ολυμπιακός 40 (18), ΑΕΚ 34 (18), ΠΑΟΚ 32 (18), Ξάνθη 29 (18), Ατρόμητος 27 (17), ΟΦΗ 26 (18), Εργοτέλης 22 (18), Άρης 22 (18), Πανιώνιος 19 (18), Αστέρας 19 (16), Παναιτωλικός 17 (16), Κέρκυρα 12 (16), Γιάννινα 11 (16), Λεβαδειακός 10 (13), Δόξα 3 (13).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 17:46