search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38
MENU CLOSE

Κροατία:«Ναι» στην ένταξη στην ΕΕ

23.01.2012 06:56
Κροατία:«Ναι» στην ένταξη στην ΕΕ - Media

Το 66% των Κροατών ψήφισε υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Το 66% των Κροατών ψήφισε υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.

Πλέον, η ενταξιακή συμφωνία που υπέγραψε η Κροατία τον Δεκέμβριο, πρέπει να επικυρωθεί και από τα 27 μέλη της ΕΕ ώστε το δεύτερο από τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μετά τη Σλοβενία το 2004, να γίνει πλήρες μέλος της Ένωσης την 1η Ιουλίου 2013.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν Βαν Ρομπέι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έκαναν λόγο για ένα «καλό νέο για την Κροατία, την περιοχή και την Ευρώπη».

«Χαιρετίζουμε το θετικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος… Με την ψήφο αυτή, οι Κροάτες πολίτες συμφώνησαν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Συγχαίρουμε την Κροατία και τον λαό της για την επιλογή τους: η ένταξη τους στην ΕΕ θα τους προσφέρει νέες ευκαιρίες, θα ενισχύσει την σταθερότητα και την ευημερία του έθνους τους», υποστηρίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι κ.κ. Ρομπέι και Μπαρόζο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:38