search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΕΒ: Αναμενόμενη η αντίδρασή του στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων

07.09.2018 13:17
ΣΥΡΙΖΑ για μεταναστευτικό/προσφυγικό: Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, εκτός ελέγχου η κατάσταση - Media

 

Με σφοδρότητα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προτάσεις του ΣΕΒ που κινούνται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των ΣΣΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η αντίθεση του Σ.Ε.Β. στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη ανασφάλεια, δεν εκπλήσσει κανέναν. Όπως επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν οι “προτάσεις” του Σ.Ε.Β. που κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης κάθε προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους. Είναι, εξάλλου, γνωστές οι θέσεις αυτές της εργοδοτικής ένωσης και η αντίθεσή της στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «είναι εξοργιστικό, όμως, να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της “ανάπτυξης” και της “ανταγωνιστικότητας”, όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις. Ας είναι τουλάχιστον στον Σ.Ε.Β. πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει την ειλικρινή του συμπαράστασή στον Σ.Ε.Β. και να εκφραστεί ακόμα μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:14