26/09/2020 17:32:15

Οργή ΣΥΡΙΖΑ κατά ΣΕΒ: Αναμενόμενη η αντίδρασή του στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Μανιαδάκη: Ο σεβασμός των θεσμών είναι αλά καρτ; - Media

 

Με σφοδρότητα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις προτάσεις του ΣΕΒ που κινούνται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των ΣΣΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι «η αντίθεση του Σ.Ε.Β. στο ξήλωμα των αντεργατικών νόμων, που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις, μείωσαν τους μισθούς και οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη ανασφάλεια, δεν εκπλήσσει κανέναν. Όπως επίσης δεν εκπλήσσουν κανέναν οι "προτάσεις" του Σ.Ε.Β. που κινούνται στην κατεύθυνση της πλήρους αποδόμησης κάθε προστατευτικού πλαισίου για τους εργαζόμενους. Είναι, εξάλλου, γνωστές οι θέσεις αυτές της εργοδοτικής ένωσης και η αντίθεσή της στην επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας».

Προσθέτει, ωστόσο, ότι «είναι εξοργιστικό, όμως, να περιβάλλονται οι θέσεις αυτές με το επιχείρημα της "ανάπτυξης" και της "ανταγωνιστικότητας", όταν ξέρουμε πού οδήγησαν οι αντεργατικές μνημονιακές ρυθμίσεις. Ας είναι τουλάχιστον στον Σ.Ε.Β. πιο ειλικρινείς όταν υπερασπίζονται τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει την ειλικρινή του συμπαράστασή στον Σ.Ε.Β. και να εκφραστεί ακόμα μια φορά ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.