search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:26
MENU CLOSE

Επίθεση Χρυσαυγίτη απεργοσπάστη σε δημοσιογράφο του Epsilon καταγγέλλουν οι απεργοί της COSCO

07.09.2018 14:28
Επίθεση Χρυσαυγίτη απεργοσπάστη σε δημοσιογράφο του Epsilon καταγγέλλουν οι απεργοί της COSCO - Media

 

Απρόκλητη επίθεση από «ομάδα απεργοσπαστών – εργοδοτικών» κατά δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, που καλύπτει τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η απεργία των εργαζομένων στην COSCO, καταγγέλλει το σωματείο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), «η επίθεση ξεκίνησε από ομάδα που έφυγε από την κλίκα των εργοδοτικών-απεργοσπαστών», επικεφαλής της οποίας, σύμφωνα με την καταγγελία, βρέθηκε «γνωστός Χρυσαυγίτης», μέλος «του δήθεν σωματείου της Χρυσής Αυγής στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη».

«Παρά το γεγονός ότι η επίθεση έγινε μπροστά στους λιμενικούς, αυτοί άφησαν τον δράστη να διαφύγει», καταγγέλλουν οι απεργοί, κάνοντας λόγο για τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης, του κράτους και των υπευθύνων της λιμενικής δύναμης.

«Με αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνεται ότι θέλουν το λιμάνι του Πειραιά να είναι ένα εργασιακό γκέτο όπου θα τραμπουκίζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι χωρίς καμία συνέπεια», καταλήγει η καταγγελία του ΕΝΕΔΕΠ, καλώντας στη στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της COSCO.

Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε σημειωθεί τραμπούκικη επίθεση κατά του προέδρου του ΕΝΕΔΕΠ, κίνηση την οποίαν το σωματείο συνέδεε με την προσπάθεια να στηθεί εργοδοτικό σωματείο, το οποίο στη σημερινή 24ωρη απεργία βρέθηκε απέναντι στους απεργούς του ΕΝΕΔΕΠ.

Οι εργαζόμενοι της COSCO ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις, εξαμελή πόστα και σύσταση επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας. Ένα βασικό αίτημα των εργαζομένων σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ικανοποιήθηκε πρόσφατα μετά από σειρά απεργιακών μαχών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:26