12/12/2018 03:31:45

Ο Ζάεφ παραδέχεται: Το όνομα «Μακεδονία» δεν είναι αποκλειστικό για τα προϊόντα μας

Προκαλεί ο Ζάεφ: Πλέον υπάρχει μόνο μία Μακεδονία, η δική μας - Media

 

Ένα από τα ζητήματα που Αθήνα και Σκόπια καλούνται να λύσουν στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών είναι και αυτό της χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» για προϊόντα επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Νέος Κόσμος, το ζήτημα αυτό προβληματίζει τα Σκόπια, με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ να παραδέχεται ότι με την κύρωση της συμφωνίας, μπορεί να υπάρξει θέμα.

Συγκεκριμένα, ο Ζάεφ είπε στο Οικονομικό Επιμελητήριο της χώρας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν τρία χρόνια περιθώριο για να αποφασίσουν αν τα προϊόντα τους θα φέρουν τη σήμανση «Made in Greece» ή «Made in Macedonia».

O Ζάεφ σημείωσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν επιδιώκουν να φαλκιδεύσουν δικαιώματα της ΠΓΔΜ και εξήγησε ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν θα αποτελεί αποκλειστικότητα της χώρας του, αν και έσπευσε να τονίσει ότι ακόμα κι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο θέμα αυτό, δεν τίθεται ζήτημα μη κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγή: Νέος Κόσμος

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.