01/04/2020 10:17:46

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Τα μέτρα Τσίπρα δεν θα υπονομεύουν τα πλεονάσματα

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Τα μέτρα Τσίπρα δεν θα υπονομεύουν τα πλεονάσματα - Media
 
H Αθήνα θέλει να επιδιώξει μία πιο φιλική στην ανάπτυξη στρατηγική, αλλά παράλληλα είναι αποφασισμένη να επιτύχει τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές της, δήλωσαν στο Reuters κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
 
«Κανένα από τα μέτρα (που θα ανακοινώσει ο pρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ), δεν θα υπονομεύει τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ», δήλωσε ένας αξιωματούχος.
 
Η Ελλάδα έχει συμφωνήσει να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022. Έως τώρα, έχει επιτύχει καλύτερα δημοσιονομικά αποτελέσματα από τους στόχους και η οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη.
 
Στηριζόμενη σε αυτή τη δημοσιονομική υπεραπόδοση, η κυβέρνηση ελπίζει να αποφύγει την εφαρμογή των νομοθετημένων περικοπών στις συντάξεις από το 2019. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών, που αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου για τον πρώτο έλεγχο μετά την έξοδο από τα μνημόνια.
 
Πηγή: enikos.gr/Reuters

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.