search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:54
MENU CLOSE

Συνάντηση Ενώσεων Συντακτών: Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων, προστασία του ασφαλιστικού και προώθηση μέτρων στήριξης

08.09.2018 13:27
Συνάντηση Ενώσεων Συντακτών: Επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων, προστασία του ασφαλιστικού και προώθηση μέτρων στήριξης - Media

 

Η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων με την επαναφορά Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η προστασία του ασφαλιστικού συστήματος στον χώρο της Ενημέρωσης και η προώθηση μέτρων για τη στήριξη του γραπτού Τύπου και των εργαζομένων ήταν τα αντικείμενα της συνάντησης εργασίας που είχαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι της ΠΟΕΣΥ, όλων των Ενώσεων Συντακτών, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ και ΕΤΑΣ.

   Ειδικότερα, για το Ασφαλιστικό αναπτύχθηκε στη συνάντηση η διαδρομή που έγινε για να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από τον διπλασιασμό των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ και διατυπώθηκε η έκκληση για εγρήγορση και συστράτευση όλων, ενόψει της εκδίκασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Δεκέμβριο του 2018, των προσφυγών που κατέθεσαν εργοδότες για να ακυρωθεί η υποχρέωση της εισφοράς 2% επί του κύκλου εργασιών τους. Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να προβλεφθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τα πνευματικά δικαιώματα στο δημοσιογραφικό έργο, ώστε να πάψουν οι δημοσιογράφοι να τροφοδοτούν χωρίς αντάλλαγμα διαδικτυακούς κολοσσούς που διακινούν ανεξέλεγκτα το έργο τους.

   “Το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της κατάρτισης ΣΣΕ έγινε με την απόπειρα να αρχίσει ο σχετικός διάλογος με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προτάσσοντας θεσμικά αιτήματα”, αναφέρει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, με αφορμή τη συνάντηση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:54