search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:25
MENU CLOSE

Ρωσία: Κατηγορεί τους αντάρτες για προβοκάτσια και σκοτώνει τέσσερα άτομα με αεροπορικές επιδρομές

08.09.2018 15:09
Συρία: Δύο νεκροί Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ - Media

 

Η Ρωσία υποστήριξε το Σάββατο πως έχει «αδιάσειστες αποδείξεις» πως οι Σύροι αντάρτες προετοιμάζουν μία επικείμενη «προβοκάτσια» με στόχο να προκαλέσουν την επέμβαση των δυτικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ, την τελευταία επαρχία που δεν έχει καταληφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες προετοιμάζονται για επίθεση εναντίον του.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, ηγετικά στελέχη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαχιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (που ιδρύθηκε από πρώην μέλη του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα και ελέγχει το 60% του Ιντλίμπ), του Ισλαμιστικού Κόμματος του Τουρκεστάν και των Σύρων Λευκόκρανων συναντήθηκαν χθες στο Ιντλίμπ για «να συμφωνήσουν για το σενάριο και την αποτύπωση σε εικόνα ψευδών επεισοδίων με υποτιθέμενη χρήση τοξικών αερίων από τις κυβερνητικές δυνάμεις κατά αμάχων».

«Εκείνοι που θα συμμετέχουν στην σκηνοθεσία της προβοκάτσιας θα πρέπει να είναι παντελώς έτοιμοι έως τις 8 Σεπτεμβρίου (σήμερα)», τονίζει σε ανακοινωθέν του ο εκπρόσωπος του ρωσικού στρατού Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Το σύνθημα για την έναρξη του στησίματος της προβοκάτσιας από τους τρομοκράτες στην επαρχία του Ιντλίμπ θα δοθεί κατόπιν διαταγής ορισμένων ξένων ‘φίλων’ της συριακής επανάστασης», πρόσθεσε.

Από τα τέλη Αυγούστου, η Ρωσία έχει κατηγορήσει τους Σύρους αντάρτες ότι απεργάζονται μία χημική επίθεση στο Ιντλίμπ, με στόχο να την προσάψουν στη συνέχεια στην κυβέρνηση της Δαμασκού, δίνοντας πρόφαση στους Δυτικούς να πλήξουν κυβερνητικούς στόχους στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξαπέλυσε σήμερα τις πλέον «έντονες» αεροπορικές επιδρομές της στο Ιντλίμπ, ενώ παράλληλα η αεροπορία της Δαμασκού έριξε βαρέλια με εκρηκτικά, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(OSDH).

Από την συνδυασμένη τούτη επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι, δύο εκ των οποίων παιδιά, τονίζει το Παρατηρητήριο.

Περίπου 60 αεροπορικές επιδρομές πραγματοιήθηκαν μέσα σε ένα τρίωρο εναντίον πολλών κοινοτήτων στα νότια και τα νοτιοανατολικά του Ιντλίμπ, από τα ρωσικά αεροσκάφη. Από την πλευρά της, η αεροπορία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε εκτεταμένες ρίψεις βαρελιών με εκρηκτικά στον ίδιο τομέα, προσθέτει το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:24