search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:54
MENU CLOSE

Διαβάστε πώς θα απαλλαγείτε από τις επίμονες λιγούρες

09.09.2018 11:10
Η GIZELIS ROBOTICS συμμετέχει στην FOODTECH 2019! - Media

 

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και σάκχαρα είναι αυτά που συνήθως αναζητούμε όταν νιώθουμε ότι έχουμε λιγούρες. 

Τα γλυκά και όλες οι τροφές με υδατάνθρακες γενικότερα πυροδοτούν την απελευθέρωση χημικών ουσιών όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και άλλες ενδορφίνες οι οποίες χαλαρώνουν τον εγκέφαλο.

Οι επιπτώσεις αυτών των χημικών ουσιών προκαλούν κάτι σαν εξάρτηση, έτσι ώστε το άτομο να τις αναζητάει ξανά και ξανά.

Το να υπακούει κανείς σε αυτές τις απαιτήσεις του οργανισμού, τις λεγόμενες λιγούρες, μπορεί να είναι μια συνήθεια, αλλά οι επιπτώσεις είναι βλαβερές για τον οργανισμό και καλό είναι να τιςσκεφτόμαστε, να πειθαρχούμε και να περιορίζουμε την όρεξη και τη διατροφή μας.

Έτσι, αυτή η νέα πρακτική θα γίνει συνήθεια στον οργανισμό και θα σταματήσει να αναζητά τόσο πολύ τα γλυκά και τους υδατάνθρακες που μέχρι τώρα οι λιγούρες τού επέβαλλαν.

Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας και να θέσετε υπό έλεγχο τις επίμονες λιγούρες:

Πίνετε πολύ νερό

Πολλές φορές αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν επιθυμία για γλυκό ηρεμεί μόλις πιούμε νερό. Στην πραγματικότητα αυτό που μπορεί να ζητά ο οργανισμός μας είναι η ενυδάτωση.

Μόλις νιώθετε ότι αρχίζετε να έχετε λιγούρες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό και δώστε στον οργανισμό σας λίγα λεπτά να καταλάβει ότι απλά ήταν διψασμένος.

Ασκηθείτε

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του 2015 στην επιθεώρηση PLOS ONE, ένας σύντομος περίπατος διάρκειας 15 λεπτών μειώνει σημαντικά τη λιγούρα για σοκολάτα.

Την επόμενη φορά που θα ποθήσετε μια σοκολατένια πάστα, βγείτε για έναν γρήγορο περίπατο ή ανεβοκατεβείτε τις σκάλες.

Προσπαθήστε να μειώσετε το άγχος

Το άγχος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που ευνοούν τις λιγούρες και τη μόνιμη αίσθηση πείνας. Περισσότερο εκδηλώνεται και ως μια ανάγκη να απασχοληθεί το στόμα μας με κάτι.

Βοηθήστε τον εαυτό σας με:

  • Ασκήσεις αναπνοής

  • Διαλογισμό

  • Γιόγκα

Τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη βοηθά τον οργανισμό στο να έχει την αίσθηση ότι είναι ικανοποιημένος και χορτάτος. Έτσι μειώνεται η επιθυμία για φαγητό. Ιδανικά, εμπλουτίστε το πρωινό σας με μια πηγή πρωτείνης τουλάχιστον 25 γραμμαρίων.

Οποιαδήποτε από τις παραπάνω στρατηγικές ή ένας συνδυασμός αυτών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της επιθυμίας για τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα και άλλους τύπους υδατανθράκων. Εντούτοις, μπορεί να είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν επαγγελματία εφόσον δεν μπορείτε να ελέγξετε τις λιγούρες σας με συμβατικούς τρόπους.

Ένας διαιτολόγος-διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα υγιεινό πλάνο διατροφής που μειώνει τις λιγούρες και το συνακόλουθο άγχος.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52