search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:07
MENU CLOSE

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού

09.09.2018 15:28
Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού - Media

 

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και τον κατηγορεί για παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας. «Ο κ. Τσίπρας συνέχισε μονότονα σήμερα να παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα για την χώρα.

Τίποτε το καινούργιο, μόνο τα γνωστά ψέματα που με άνεση εκστομίζει» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ και προσθέτει.
«Ίσως το μόνο αξιοσημείωτο με τις αναφορές του για τις εκλογές, είναι ότι επιτέλους κατάλαβε ότι ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει».

ΝΔ: Θρασύς στα ψέματα, δειλός στην αλήθεια ο Τσίπρας

«Θρασύς στα ψέματα, δειλός στην αλήθεια. Η χθεσινή αγγαρεία – ομιλία και η σημερινή συνέντευξη Τύπου του απερχόμενου πρωθυπουργού απέδειξε αυτό που έχουν καταλάβει πια όλοι οι Έλληνες. Ότι θα κάνει και θα πει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα του λίγους ακόμη μήνες», σχολίασε η ΝΔ με αφορμή τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Η Πειραιώς πρόσθεσε: Ο κ. Τσίπρας σήμερα: Eίχε το θράσος να υποστηρίξει ότι είχε σχέδιο από το 2015, ενώ έφερε δύο αχρείαστα μνημόνια και ζημίωσε την Ελλάδα με περισσότερα από 100 δισ. ευρώ. Είχε το θράσος να υποστηρίξει και πάλι τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα», ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Είχε το θράσος να τάξει φοροελαφρύνσεις, ενώ κατέστρεψε συνειδητά τη μεσαία τάξη και φτωχοποίησε όλους τους Έλληνες. Και δεν είχε το θάρρος να απαντήσει στο ερώτημα που έχουν όλοι οι Έλληνες: Ήξερε ή δεν ήξερε ότι υπήρχαν νεκροί όταν έδινε την τηλεοπτική παράσταση το βράδυ της μεγάλης καταστροφής;

Σήμερα ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι εκτός από ανίκανος και επικίνδυνος, είναι θρασύς στα ψέματα και δειλός στην αλήθεια».

Ένωση Κεντρώων: Επιχείρησε να κρύψει τον προσωπικό και κυβερνητικό αυταρχισμό του

“Στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας πίσω από μια επιφανειακή δημοκρατικότητα επιχείρησε να κρύψει τον προσωπικό και κυβερνητικό αυταρχισμό του” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και προσθέτει.

“Για την ονομασία των Σκοπίων δήλωσε ότι κατανοεί όσους έχουν αντίθετη άποψη, αλλά ο ίδιος θα προχωρήσει με το ζόρι στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Στην τελευταία ερώτηση, δήλωσε ότι οι αγρότες λαμβάνουν τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις εγκαίρως. Του προτείνουμε να επισκεφθεί τη Νάουσα Ημαθίας να δει την οργή των αγροτών προς το πρόσωπό του. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με τον απλό κόσμο και όσο παραμένει στην εξουσία καταστρέφει τη χώρα και τον εαυτό του”.

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, επικεφαλής του Ποταμιού, στο Facebook:

Η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη είναι για πολλούς πολιτικούς, κυρίως πέριξ της εξουσίας, ένας θάλαμος αποσυμπίεσης ανάμεσα στις διακοπές και την πραγματικότητα. Ανεβαίνουν, σφίγγουν χέρια – τα χέρια των δικών τους που τους περιτριγυρίζουν – χαμογελούν, τρώνε, πίνουν και υπόσχονται. Θαυμάζουν και αυτοθαυμάζονται. Οι πρωθυπουργοί ανεβαίνουν και στο μπαλκόνι. «Θα» το ένα, «θα» το άλλο. Τι μένει; Τα χημικά στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης – από τις συγκρούσεις με τους εκάστοτε διαδηλωτές που αντιδρούν στους εκάστοτε πρωθυπουργούς- και μερικοί κουβάδες υποσχέσεις. Ο κ.Τσίπρας το 2014 έκανε τους κουβάδες βαρέλια, οχετούς ολόκληρους. Θυμίζω το αμίμητο: «Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014»! Και μαζί: «Το θέμα του κατοχικού δανείου είναι για μας ανοικτό. Καθαρές κουβέντες»! Και: «άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»! Και «84 δόσεις για τα χρέη»! Και «σεισάχθεια για όσους είναι κάτω από το όριο της φτώχειας»! Και «αύξηση του κατώτατου μισθού στα €751 για όλους»!

Άγνωστο γιατί ο κ.Τσίπρας θεωρεί – από την πρώτη στιγμή θεώρησε – τη Θεσσαλονίκη ως μια παραμυθούπολη. Προπύργιο μιας παραμυθοχώρας με νάνους πολίτες, που μαγεύονται από ένα νέο πριγκιπόπουλο που καταφθάνει φορτωμένο με χρυσό και διαμάντια. Και τι ζητάει; Μόνο τη γεροντοκόρη την Εξουσία.

Θα περίμενε κανείς την επόμενη χρονιά ή έστω τη μεθεπόμενη ή τη μεθε-μεθεπόμενη ή φέτος τέλος πάντων, ο κ. Τσίπρας να απολογηθεί, εμμέσως έστω, για τα ψέματά του και να μιλήσει με ωριμότητα για τον δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Να πει δύο συγκεκριμένες λέξεις για τη μεταρρύθμιση του κράτους – του μεγάλου ασθενούς – που παίρνει και μεταδίδει όλα τα μικρόβια της παρασιτικής οικονομίας.

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας έχει ανάγκη η κοινωνία. Κοιτίδες τεχνολογικής αριστείας. Σχέδιο που να συνδέει την αγροτική παραγωγή με τον τουρισμό. Να πάψουν να φεύγουν οι νέοι, να μένουν εδώ, να κάνουν σχέδια, όνειρα και παιδιά. Σύγχρονα ανοιχτά πανεπιστήμια – δημόσια και μη κερδοσκοπικά – για να μην στέλνουμε φοιτητές ακόμη και στα Τίρανα. Τα ζευγάρια να έχουν όλα, σταθμούς για τα παιδιά τους. Να κλείσουμε το γραφείο Πρωθυπουργού στην Αγίου Δημητρίου (τον χαβά μου εγώ) και με τα λεφτά που θα εξοικονομήσουμε να πάνε άλλα 200 παιδιά σε σταθμούς.

Η οικονομία χρειάζεται χρήμα. Δικό μας και ξένο. Χρήμα που δεν θα έρθει αν δεν υπάρξει εμπιστοσύνη, πρώτα αναμετάξυ μας και μετά στις αγορές. Εμπιστοσύνη και ένα φορολογικό σύστημα που θα συμμαχεί και δεν θα τιμωρεί αυτούς που δουλεύουν περισσότερο.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν είπε ο Πρωθυπουργός. Δεν παραδέχθηκε ούτε ένα λάθος και εκφώνησε… τις παροχές του ’19, του ’20, του ’21! Τις παροχές και του επόμενου πρωθυπουργού!

Δικαιώνεται λοιπόν και ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης που πρόσφατα το περιέγραψε ως εξής: «Ταλαιπωρείται τζάμπα η πόλη, κλείνουν οι δρόμοι, πλακώνουν οι εκάστοτε καμαρίλες, οι κομματικοί και άλλοι που έρχονται εδώ θεωρώντας τη Θεσσαλονίκη ένα είδος Κούβας: καλό φαγητό, ωραία κορίτσια και τα παρεπόμενα. Τι να την κάνουμε τη συμβολική παρουσία των πρωθυπουργών που φέρνει πιο πολλή φασαρία παρά αποτέλεσμα;».

Έλα ντε!

Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που έκανα μόλις εμφανίστηκε το Ποτάμι. Να σταματήσουν οι μονόλογοι στη ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους άλλους αρχηγούς να μετέχουν σε «τραπέζια δημιουργικής αντιπαράθεσης». Όπως συμβαίνει σε μεγάλα οικονομικά φόρουμ του εξωτερικού. Η ΔΕΘ, οι Δήμοι, τα Πανεπιστήμια να εγγυηθούν αυτόν τον εθνικό διάλογο για την οικονομία. Συμφώνησαν όλοι – και οι δήμαρχοι και οι Πρυτάνεις – αλλά επιβεβαιώθηκαν αυτοί που από τότε μου έλεγαν ότι οι κανονικές προτάσεις είναι για τις κανονικές κοινωνίες και όχι για αυτές που συνεχίζουν να αναζητούν λύσεις στα παραμύθια.

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ:

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα. Ξέχασε, όμως, τα μηνύματα που λαμβάνει και εκτελεί αμελλητί από ΗΠΑ, Γερμανία, Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ

Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη όχι ως πρωθυπουργός μιας χώρας με στοιχειώδη, έστω, εθνική κυριαρχία, αλλά ως ο πολιτικός υπάλληλος-διεκπεραιωτής που μεταγλωττίζει σε εθνικό συμφέρον τις επιθυμίες, τις ορέξεις και τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις των ΗΠΑ και της γερμανικής Ευρώπης στη χώρα μας και στην περιοχή μας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που προετοιμάστηκε στα άδυτα της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου, μεταφράστηκε ανεπιτυχώς και στα Ελληνικά και υπογράφτηκε αβλεπί και από την Αθήνα για να εξυπηρετηθούν όχι τα συμφέροντα της Ελλάδας και των βαλκανικών χωρών και λαών, αλλά πρώτα απ’ όλα και κυρίως τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, της αμερικανο-νατοϊκής κηδεμονίας στα Βαλκάνια και των πολιτικο-οικονομικών βλέψεων της Γερμανίας για την ολοκλήρωση της διάλυσης της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε με αυστηρότητα για το μήνυμα που έστειλε στη Μόσχα με τις αυθαίρετες και αδικαιολόγητες απελάσεις διπλωματών. Δεν μας είπε όμως τίποτα για τα μηνύματα και τις εντολές που λαμβάνει και εκτελεί πρόθυμα και αμελλητί σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων από την Ουάσιγκτον, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και τα γεράκια του Ισραήλ.

Αποτελεί όνειδος για έναν πρωθυπουργό να εξωραΐζει, να καλύπτει και να εκθειάζει το ξεπούλημα του κρίσιμου για την εθνική οικονομία και ασφάλεια στρατηγικού λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς.

Κάποιοι πρέπει να πληροφορήσουν τον Αλ. Τσίπρα, ότι οι μόνες, σχεδόν, «επενδύσεις» που γίνονται στη χώρα αφορούν στην εξαγορά και μάλιστα «κοψοχρονιά», κερδοφόρων στρατηγικών επιχειρήσεων, υποδομών και δικτύων της. Αυτές οι εξαγορές, κύριε Τσίπρα, δεν ονομάζονται επενδύσεις, αλλά εκποίηση της χώρας και παράδοσή της ως ανοχύρωτη πολιτική και οικονομική αποικία, χωρίς καμία ασφάλεια και άμυνα, σε ξένα πολυεθνικά συμφέροντα.

Με μέτρα «ασπιρίνες» και «ψίχουλα», σαν και αυτά για τα οποία θριαμβολογεί ο Αλ. Τσίπρας, που χρηματοδοτούνται από την υπερφορολόγηση που πνίγει την οικονομία και την κοινωνία, δεν αλλάζει σε τίποτα η λεγόμενη «μεταμνημονιακή» περίοδος επιτροπείας και λιτότητας, στην οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση και που θα αποδειχθεί σκληρότερη, πιο βασανιστική και ατελείωτη για τον λαό και τον τόπο σε σχέση με την τυπική μνημονιακή περίοδο.

Αποτελεί την πιο μεγάλη τραγωδία για την οικονομία και την κοινωνία, ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν τόλμησε να ψελλίσει το παραμικρό για το καταστροφικό «τσουνάμι» των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, για το οποίο ξεδιάντροπα έχει συμφωνήσει και το προωθεί μέσα από την ληστεία των τραπεζών. Όπως μεγάλη ανθρωπιστική τραγωδία αποτελεί το γεγονός, ότι ο Αλ. Τσίπρας «ξέχασε» να πει έστω το παραμικρό για το βάρβαρο κύμα αποκοπών ρεύματος που αυτήν την περίοδο καλπάζει σε σπίτια και επαγγελματικές στέγες, αφήνοντας φτωχές οικογένειες, αρρώστους, γέρους, παιδιά και οικονομικές δραστηριότητες χωρίς ουσιαστική δυνατότητα επιβίωσης. Εντυπωσιακό, πάντως, είναι ότι δεν υποβλήθηκε επ’ αυτών καμία ερώτηση από τους δημοσιογράφους.

Ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εμφάνισε ως δικές του εξαγγελίες τα μέτρα, σχεδόν, που έχει μέχρι τώρα ανακοινώσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, πολλά εκ των οποίων υπερβαίνουν τον ορίζοντα της τετραετίας, για την οποία έχει νόμιμη δυνατότητα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, διότι Τσίπρας και Μητσοτάκης αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και συναποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος της υποτέλειας, της αποικιοποίησης της χώρας, της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της εξυπηρέτησης των πιο άπληστων και διαπλεκόμενων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας και οι παρατρεχάμενοί του στην κυβέρνηση και στο κόμμα, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ και τους πρώτους διδάξαντες σε πελατειακές σχέσεις και πελατειακά δίκτυα με μεγάλα, αλλά και μεσαία και μικρά ρουσφετολογικά συμφέροντα, έχοντας κατακυριεύσει με το ρουσφέτι το κράτος, τις δημόσιες υπηρεσίες και λειτουργίες ακόμα και τους «ημετέρους» στον ιδιωτικό τομέα. Δοξάστε τους!

Όσο ποτέ η χώρα χρειάζεται μια μεγάλη ριζοσπαστική ανατροπή, που θα φέρει σε προτεραιότητα τα μεγάλα αιτήματα της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, μέσα από την αμφισβήτηση του ευρωατλαντικού μονόδρομου της Ελλάδας, για μια νέα πολυδιάστατη οικονομική και εξωτερική πολιτική.

Αυτήν την ριζοσπαστική ανατροπή, με την ενίσχυση της Λαϊκής Ενότητας ως φερέγγυας ενωτικής και εναλλακτικής δύναμης, δεν μπορεί να την ανακόψουν ούτε οι ψεύτικες και κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις, ούτε ο αποκλεισμός και η φίμωση των αγωνιζόμενων αντισυστημικών δυνάμεων από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης και την «χούντα» της ΕΡΤ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:06