search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:28
MENU CLOSE

Κικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας θα διαφύγει για να σώσει ό,τι μπορεί»

10.09.2018 08:40
Οριακή κατάσταση στο ΕΣΥ - Με αναρρωτικές λόγω κορωνοϊού 1.500 γιατροί και νοσηλευτές - Media

 

«Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Στη Θεσσαλονίκη εξήγγειλε το σκίσιμο των μνημονίων, το παράλληλο πρόγραμμα, τη διαγραφή του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Φέτος παρουσίασε αποσπασματικά και κατ’ αποκοπή κομμάτια του προγράμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, για μείωση της φορολογίας και των εισφορών, μήπως και σώσει κάτι στη διακεκαυμένη ζώνη που έχει φτάσει.

Δεν είναι αυτός σοβαρός τρόπος αντιμετώπισης των συμπατριωτών μας, όταν τους έχει υπερφορολογήσει αγρίως, έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη, έχει τους Έλληνες στο καναβάτσο, να έρχεται στο τέλος της τετραετίας και να υπόσχεται πράγματα που ξέρει ότι δεν θα υλοποιήσει ο ίδιος, δεσμεύοντας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον επόμενο Πρωθυπουργό και την επόμενη κυβέρνηση» είπε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτώμενος για την εφαρμογή των παροχών που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε: «όταν δούμε πραγματικά περί τίνος πρόκειται, αν έχουν εφαρμογή στον προϋπολογισμό που θα καταθέσει, αν είναι ρεαλιστικές και πόσο κοστίζουν, τότε θα δούμε τι μπορεί να εφαρμοστεί και τι όχι.

Δεν είναι το 2018 σαν το 2015, που μπορούσε ένας άνθρωπος που έφερνε μια προσδοκία να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες και αυτοί να τον κοιτούν με ανοιχτό το στόμα. Οι Έλληνες τον κοιτούν πλέον με ανοιχτό το στόμα, γιατί δεν πιστεύουν τα ψέματα τα οποία ακούνε».

Ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ανειλικρινή όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Από τη στιγμή που εκκινεί μια συμφωνία με την υπογραφή δύο πρωθυπουργών, και αν υποθέσουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες αυτή κυρωθεί και μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αυτή η πορεία είναι μη αναστρέψιμη ό,τι κι αν θεωρεί η εκάστοτε επόμενη κυβέρνηση» τόνισε.

Σχετικά με το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας: «Οι Έλληνες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δεν είναι ακραίοι, όπως είπε πάλι χθες ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος ζημιώνει τη χώρα με τη “μακεδονική” εθνότητα που έχει δώσει, τη “μακεδονική” γλώσσα και ένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας που ορίζει τη Μακεδονία μας ως περιοχή και επαρχία και τη δική τους ως χώρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε μια θέση ευθύνης και είπε ότι η συμφωνία είναι ζημιογόνος για μας και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ο τομεάρχης ‘Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «είναι ο πρωθυπουργός που ζει περίκλειστος στο Μαξίμου – τόσες κλούβες δεν έχουμε ξαναδεί γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο – και ο οποίος μετέφερε τη μισή αστυνομική δύναμη και τα μισά ΜΑΤ από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσει να κάνει ΔΕΘ. Δε τον λες και λαοπρόβλητο, δε τον λες και αγκαλιά με την κοινωνία».

Σχολιάζοντας την απάντηση του πρωθυπουργού για την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «αποτελεί πολύ μεγάλη προσβολή για τον ελληνικό λαό, όταν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί στο Μάτι στις 9 το βράδυ. Χθες συνέχισε την παρωδία της ανειλικρίνειας και του ψέματος και δε βρήκε μια συγγνώμη να πει».

Αναφορικά με τις εκλογές, επισήμανε ότι «ο πρωθυπουργός είπε τυπικά ότι θα πάει μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά σε πρώτη ευκαιρία θα διαφύγει για να σώσει ό,τι μπορεί».

«Είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους θέλουν να διοικήσουν με σοβαρότητα και να βοηθήσουν τη χώρα να βγει από την κρίση, το πόσο χαμηλά θα είναι το σημείο της εκκίνησης. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο κ. Τσίπρας δεν μίλησε στη ΔΕΘ για επενδύσεις. Έτσι δεν υπάρχουν νέες δουλειές, δεν αυξάνεται το ΑΕΠ και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών θα υπάρχουν άδεια ταμεία και μια ζοφερή εικόνα για τη χώρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15