search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Ώρες αγωνίας στο διάστημα: Ρωγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Video)

10.09.2018 14:20
iss.jpg
 
Ο Ρώσος κοσμοναύτης Σεργκέι Προκόφιεφ, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο δείχνει την μικρορωγμή που είχε εντοπιστεί στις 30 Αυγούστου στο διαστημόπλοιο Soyuz, διαβεβαιώνοντας τον κόσμο ότι «όλα βαίνουν καλώς στον ISS».
 
«Σας παρακαλώ μην ανησυχείτε , όλα βαίνουν καλώς. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο διαμέρισμα του διαστημόπλοιου Soyuz MC-09, όπου είχε καταγραφεί πτώση της πίεσης. Όπως βλέπετε, είμαστε εδώ ήρεμοι, χωρίς τις διαστημικές μας στολές. Κανείς δεν κλείνει την “τρύπα” με το δάχτυλο του» λέει ο Ποκόφιεφ στο βίντεο
 
Ο κοσμοναύτης δείχνει επίσης μια συσκευή υπερήχων με την οποία το πλήρωμα του Διαστημικού Σταθμού εντόπισε το σημείο της διαρροής και λέει ότι στην μικρορωγμή τοποθετήθηκαν τρεις επιστρώσει με εποξική ρητίνη.
 

Καθησυχάζοντας τέλος τους συμπατριώτες του για την κατάσταση που επικρατεί στον Διαστημικό Σταθμό λέει: «Ζούμε όπως πάντα ειρηνικά και φιλικά, τα πειράματα γίνονται κανονικά. Οι συνάδελφοι μας ετοιμάζονται για έναν ακόμη περίπατο στο Διάστημα, όπου έχω τον ρόλο του συντονιστή. Με δύο λόγια η κοινή μας διεθνής αποστολή εργάζεται σε μια ειρηνική και φιλική ατμόσφαιρα».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:44