search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Ο ΟΗΕ υπενθυμίζει τα αυτονόητα: Μη στιγματίζετε συλλήβδην τους πρόσφυγες επειδή κάποιοι διαπράττουν εγκλήματα

10.09.2018 16:34
Ο ΟΗΕ υπενθυμίζει τα αυτονόητα: Μη στιγματίζετε συλλήβδην τους πρόσφυγες επειδή κάποιοι διαπράττουν εγκλήματα - Media

 

Το να στιγματίζονται οι πρόσφυγες στην Ευρώπη, λόγω των επιθέσεων που διαπράττει ένας ασήμαντος αριθμός από αυτούς, είναι “πολύ επικίνδυνο” επειδή “η συντριπτική πλειοψηφία” αυτών των ανθρώπων περνούν απαρατήρητοι, προειδοποίησαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.

“Οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν διαπράττουν εγκλήματα. Επομένως, το να τους στιγματίζουμε επειδή ένας από αυτούς διέπραξε ένα αδίκημα είναι πολύ επικίνδυνο”, είπε ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Τίποτα απολύτως δεν δικαιολογεί “να στηλιτεύεις μια ολόκληρη κοινότητα για κάτι που διέπραξε ένας άνθρωπος”, συνέχισε ο Γκράντι, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα βίαια επεισόδια σε βάρος προσφύγων και αιτούντων άσυλο που συχνά, όπως είπε, τα χρησιμοποιούν “για πολιτικούς σκοπούς”.

“Καλώ επιμόνως τις κυβερνήσεις των χωρών όπου μπορεί να συμβούν τέτοια πράγματα να χειριστούν τα θέματα αυτά με μεγάλη περίσκεψη, γιατί θα μπορούσαν να εκτεθούν σε αντίποινα οι ευάλωτες κοινότητες”, συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι πρόσφυγες “είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι” σε διακρίσεις.

Ο Γκράντι διευκρίνισε πάντως ότι “αν ένας αιτών άσυλο ή πρόσφυγας διαπράξει εγκλήματα, θα πρέπει να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη”.

Ο Ύπατος Αρμοστής έκανε αυτές τις δηλώσεις με αφορμή τις διαδηλώσεις της ακροδεξιάς την Κυριακή στο Κέτεν της ανατολικής Γερμανίας, μετά τον θάνατο ενός νεαρού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με δύο Αφγανούς. Την ίδια ημέρα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Παρίσι από έναν άνδρα αφγανικής καταγωγής, ενώ τον περασμένο μήνα ένας άλλος Αφγανός μαχαίρωσε δύο Αμερικανούς στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:40