search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:44
MENU CLOSE

«Λουκέτο» Τραμπ στα γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον

10.09.2018 16:45
«Λουκέτο» Τραμπ στα γραφεία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον - Media

 

Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σήμερα το κλείσιμο του γραφείου της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ /OLP) στην Ουάσινγκτον, κατηγορώντας τους Παλαιστίνιους ηγέτες για την μη εμπλοκή τους «σε απευθείας και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ».

«Οι ηγέτες της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (OLP) απέρριψαν το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο χωρίς καν να το δουν και αρνήθηκαν να συνομιλήσουν με την αμερικανική κυβέρνηση για τις προσπάθειες ειρήνευσης», ανέφερε η ανακοίνωση της εκπροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Χέδερ Νάουερτ.

Κατά συνέπεια, «η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το γραφείο της OLP στην Ουάσινγκτον θα κλείσει προς το παρόν», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Νοέμβριο η Ουάσινγκτον είχε αρνηθεί να ανανεώσει την άδεια που επιτρέπει τη λειτουργία του γραφείου της ΟΑΠ στην αμερικανική πρωτεύουσα, για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980.

Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό. Για να λειτουργεί το γραφείο της στην Ουάσινγκτον πρέπει να λαμβάνει την άδεια των αρχών κάθε έξι μήνες.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 19:44