19/11/2019 19:07:22
25.1.2010

Σκάνδαλο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων

Σκάνδαλο στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων - Media

Το χτίσιμο σχολείων ήταν τα τελευταία χρόνια πάρεργο για τους επιτελείς του ΟΣΚ. Βασική τους μέριμνα υπήρξε μάλλον το χτίσιμο καριέρας, περιουσίας και (κομματικού;) πελατολογίου… Το απέδειξε περίτρανα ο έλεγχος του μικτού κλιμακίου επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που, με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή τους, ξεσκόνισαν λιγουλάκι τα κιτάπια του αμαρτωλού Οργανισμού και επαλήθευσαν –με το παραπάνω- όλα όσα συμπυκνώνονταν στην ανώνυμη καταγγελία που αρχικά τους κινητοποίησε.

Ό,τι και να πει κανείς για το όργιο αυθαιρεσιών που συντελέστηκε (κυρίως από το 2006 και μετά) στην εν λόγω Ανώνυμη Εταιρεία (με το Π.Δ. 414/1998 είχε μετατραπεί σε Α.Ε.) είναι λίγο. Λειτουργούσε ως αυτόνομο κρατίδιο και εφάρμοζε το νόμο κατ’ επιλογήν… Κάπως έτσι, η Διοίκηση  πέτυχε μεταξύ άλλων: Να διπλασιάσει το προσωπικό της και να το εντάξει στο καθεστώς της συλλογικής σύμβασης, τηρώντας διπλές μισθολογικές καταστάσεις.( Έτσι, οι διευθυντές βρέθηκαν να έχουν αποδοχές υψηλότερες κατά 85% από τους συναδέλφους τους του Δημοσίου, οι τμηματάρχες κατά 70% και οι υπάλληλοι κατά 60%).Να πολλαπλασιάσει τις δαπάνες για τις υπερωρίες, τις αποζημιώσεις επιτροπών και τα έξοδα κίνησης. Να εξασφαλίσει στο προσωπικό ασύλληπτα επιδόματα. Να υπερβεί τον επιτρεπόμενο αριθμό συνεργατών. Να αναθέτει έργα απευθείας κλπ κλπ κλπ Κατόπιν των διαπιστώσεων αυτών ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα.  Κι είναι βέβαιο ότι το βασίλειο του ΟΣΚ θα αποδειχτεί μέχρι τέλους, τελείως σάπιο…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.