search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Γερμανικός Τύπος: Δύσκολη νέα αρχή για την Ελλάδα

11.09.2018 05:33
Handelsblatt: Η Ελλάδα μπορεί να είναι σίγουρη για ανάπτυξη και το 2019 - Media

 

Μετά το τέλος των μνημονίων η ελληνική κυβέρνηση υπόσχεται χαμηλότερους φόρους, λιγότερες περικοπές συντάξεων και περισσότερες θέσεις εργασίας, όμως πόσο μεγάλα είναι τα περιθώρια ελιγμών της; διερωτάται η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο με τίτλο «Δύσκολη νέα αρχή».

Η εφημερίδα του Μονάχου παρατηρεί: «Η αστερόεσσα πλάι πλάι με την ελληνική σημαία και μπροστά τους ο χαμογελαστός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ορισμένοι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ έτριβαν πιθανότατα τα μάτια τους, μιας και για αρκετά χρόνια ο αντιμερικανισμός ήταν κομμάτι του DΝΑ της ελληνικής Αριστεράς. Στην ΔΕΘ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος χαρακτήρισε την Ελλάδα ως “τόπο σταθερότητας” στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε επενδύσεις αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα. Επενδύσεις τις οποίες η χώρα χρειάζεται αν θέλει να γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα για μια οικονομική “αναγέννηση”.

Το πόσο στενά είναι τα περιθώρια της κυβέρνησης φάνηκε ήδη τη Δευτέρα όταν οι ελεγκτές των θεσμών επέστρεψαν στην Αθήνα για πρώτη φορά με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος. Από εδώ και στο εξής οι δανειστές θα βάζουν ανά τρίμηνο στο μικροσκόπιο τα δημοσιονομικά ξεκινώντας αύτη τη φορά από τον προϋπολογισμό για το 2019. Υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά θα λαμβάνει κάθε χρόνο μέχρι το 2022 ένα δις ευρώ. Με το ποσό δείχνει να υπολογίζει ήδη ο Αλέξης Τσίπρας. Ένας από τους στόχους του πρωθυπουργού είναι να μην χρειαστεί να εφαρμόσει τις αμφιλεγόμενες περικοπές συντάξεων την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2019 είναι χρονιά εκλογών στην Ελλάδα».

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:53