19/10/2019 19:29:50

Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες»…στο Θέατρο της Ημέρας

Φεστιβάλ θεάτρου «Μυθικές μέρες»…στο Θέατρο της Ημέρας  - Media

 

3ος κύκλος συναντήσεων, παραστάσεων & δράσεων με αφορμή Αρχαιοελληνικούς μύθους & Θέατρο

Στο πλαίσιο της έρευνας και μελέτης της διαχρονικότητας και επικαιρότητας των Μύθων, το Θέατρο της Ημέρας διοργανώνει εφέτος, τον 3ο Κύκλο παραστάσεων, δράσεων και συναντήσεων με αφορμή τους αρχαιοελληνικούς μύθους και το θέατρο, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Στις θεατρικές Δράσεις μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες, σχήματα και δημιουργοί (που δεν συνιστούν απαραίτητα νομικό φορέα), της Αττικής, της Ελληνικής περιφέρειας ή ομάδες Ελλήνων από το Εξωτερικό και θεατρικές ομάδες αλλοδαπών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι «Μυθικές μέρες» δεν έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια οι Μύθοι και κυρίως οι Αρχαιοελληνικοί, διαποτίζουν την θεατρική, παιδαγωγική και εκπαιδευτική δραστηριότητα του Θεάτρου της Ημέρας. Η μεγάλη δύναμη, σημασία και σημαντικότητά τους, η οικουμενικότητα και το μήνυμα που μεταφέρουν μέσα στους αιώνες, επίκαιρο όσο ποτέ, οδήγησαν στην συστηματική ενασχόληση με το σύμπαν των αρχαιοελληνικών μύθων. Πασίγνωστοι και αγαπητοί σε μικρούς και μεγάλους, με ανάλογη αφετηρία, προσέγγιση και ερεθίσματα για κάθε ηλικία, αυτούσιοι, διασκευασμένοι και προσαρμοσμένοι στη σύγχρονη πραγματικότητα, αποτελούν ιδιαίτερα αξιόλογη και αξιοποιήσιμη πρώτη ύλη - δραματουργικό υλικό, ώστε να συντεθούν δράσεις και παραστάσεις και να προκύψουν ενδιαφέρουσες συναντήσεις.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία του Θεάτρου σχετικά με τις συνθήκες του φεστιβάλ και την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Αιτήσεις συμμετοχής στο Φεστιβάλ μέχρι Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι (ΜΕΤΡΟ Πανόρμου) 115 24 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.: 210 6929090, 210 6995777, Fax: 210 6923470

info@theatro-imeras.gr, www.theatro-imeras.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.