search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34
MENU CLOSE

Περισσότερες από 120 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία «με το καλημέρα»!

11.09.2018 13:22
Περισσότερες από 120 παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία «με το καλημέρα»! - Media

 

Στοχευμένους ελέγχους πραγματοποίησε η τροχαία σε σχολικά λεωφορεία σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών σε 511 σχολικά οχήματα, βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις, εκ των οποίων: 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 42 σχετικές με τον ταχογράφο του οχήματος, 4 για φθαρμένα ελαστικά, 2 για έλλειψη πυροσβεστήρα, 5 για στέρηση πιστοποιητικού επαγγελματικής ικανότητας, 2 για στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου, 1 για έλλειψη φαρμακείου, 1 για μεταφορά υπεράριθμων μαθητών, 3 για παραβίαση ορίου ταχύτητας, 1 για παραβίαση σημάνσεων και 51 για λοιπές παραβάσεις. Οι τροχονομικοί έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής σήμερα, πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, σε γονείς και μικρούς μαθητές, κατά την προσέλευση τους σε σχολεία της Αττικής για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σε θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μια από τις προτεραιότητές της και ειδικότερα των Υπηρεσιών Τροχαίας στην περιοχή αρμοδιότητας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είναι η εφαρμογή συγκεκριμένης δέσμης μέτρων, που μεταξύ άλλων προβλέπει:

-Τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από ρυθμιστές τροχονόμους στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε σχολικά συγκροτήματα.

-Την εντατικοποίηση των ελέγχων των λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές.

-Την επισήμανση ελλείψεων σήμανσης στο οδικό περιβάλλον των σχολείων και την άμεση ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34