search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:38
MENU CLOSE

Πρώτη κοινή σύσκεψη της ΠΟΕΣΥ με δημοσιογραφικές ενώσεις και ταμεία

11.09.2018 18:00
Μιχαηλίδου-Γρυφάκης στην ΕΡΤ1 - Απέναντι από τον πρώην συνεργάτη τους Νίκο Μάνεση - Media

 

Η προστασία των ασφαλιστικών Ταμείων, τα μέτρα στήριξης για τον Τύπο και η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων που αποτελούν τον άμεσο στόχο των δημοσιογραφικών Ενώσεων σε πανελλήνιο επίπεδο, συζητήθηκαν στην πρώτη κοινή σύσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ με τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των Ταμείων, μετά από πρόσκληση της ΕΣΗΕΜ-Θ με την ευκαιρία των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν αναλυτικά σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων αυτό των πνευματικών δικαιωμάτων, που απασχολεί και το δημοσιογραφικό κλάδο. Εκ μέρους της ΠΟΕΣΥ παραβρέθηκαν η πρόεδρος, Έλενα Ριζεάκου (ΕΣΗΕΑ), ο Α’ Αντιπρόεδρος, Τάσος Φωκιανίδης (ΕΣΗΕΜ-Θ), ο Β’ Αντιπρόεδρος, Γιώργος Κυρούσης (ΕΣΗΕΠΗΝ), η γενική Γραμματέας, Μιμή Τουφεξή (ΕΣΗΕΑ), ο Οργανωτικός Γραμματέας, Νίκος Συνοδινός (ΕΣΗΕΑ), η Ταμίας, Νέλλη Σπηλιοπούλου (ΕΣΠΗΤ), και ο Γιάννης Σιούλας (ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε), έφορος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ επισκέφθηκαν τα γραφεία και περίπτερο του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), στο χώρο της ΔΕΘ, καθώς και το ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”, όπου συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, με τους συναδέλφους τους Μιχάλη Ψύλο, πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη διευθύντρια του γραφείου Β. Ελλάδας, Σοφία Παπαδοπούλου. Στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ παρακολούθησαν και την εκδήλωση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, με θέμα: “Ελληνοαμερικανική δημοσιογραφική συνεργασία για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων”, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων.

Επίσης, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ, στη διάρκεια επίσκεψης στα γραφεία της ET – 3 και της Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) συζητήθηκαν θέματα σχετικά με το μέλλον του τρίτου τηλεοπτικού καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης και των δημοτικών μέσων ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης (FM 100 και TV 100).

Ακόμα, την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του πρώτου φύλλου της επανέκδοσης της κυριακάτικης εφημερίδας “Μακεδονία”, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ με την πρόεδρο, κ. Ριζεάκου, επισκέφθηκαν τα γραφεία της για να ευχηθούν “καλοτάξιδη” και καλή δύναμη στους εργαζόμενους, ενώ πραγματοποιήθηκαν και επισκέψεις της αντιπροσωπείας της ΠΟΕΣΥ στα περίπτερα των ΜΜΕ στο χώρο της ΔΕΘ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:35