search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:59
MENU CLOSE

Handelsblatt: Ένας αισιόδοξος Τσίπρας στο Στρασβούργο

12.09.2018 05:33
Handelsblatt: Ένας αισιόδοξος Τσίπρας στο Στρασβούργο - Media

 

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός προκαλεί αισιοδοξία στον Τσίπρα» είναι ο τίτλος άρθρου της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το οποίο αναφέρεται στην ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. «Μέχρι το 2022 η Ελλάδα θέλει να πετυχαίνει πρωτογενή πλεονάσματα. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα προγράμματα λιτότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. «Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η Ελλάδα αναμένεται να πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους μέχρι το 2022. Το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα κόστη για την εξυπηρέτηση του χρέους, θα ανέρχεται ετησίως στο 3,5% επί των οικονομικών επιδόσεων, δήλωσε ο Τσίπρας την Τρίτη στο Ευρωκοινοβούλιο».

Μαζί κατά της ακροδεξιάς

Η αυστριακή εφημερίδα Kurier αναδεικνύει μια άλλη πτυχή της ομιλίας του έλληνα πρωθυπουργού: «Ο Τσίπρας ζητά από τους φιλοευρωπαίους να δώσουν μάχη κατά της ακροδεξιάς», είναι ο τίτλος του άρθρου στο οποίο επισημαίνεται ότι «μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να διατηρήσει τη σταθερή δημοσιονομική πολιτική και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Με αφορμή την ενίσχυση εθνολαϊκιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων ζήτησε από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο στενότερη συνεργασία των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεις εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών. ‘Σε αυτή τη μάχη όλες οι προοδευτικές, δημοκρατικές και φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, έχουν χρέος να βρεθούν από την ίδια πλευρά της ιστορίας. Και να μην αφήσουν την Ευρώπη να γυρίσει πίσω’, είπε ο αριστερός πρωθυπουργός. ‘Το μίσος και η ξενοφοβία πηγάζουν ξανά στη καρδιά της Ευρώπης, 70 χρόνια μετά την πανανθρώπινη τραγωδία του φασισμού. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στο παρελθόν’».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:58