search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:54
MENU CLOSE

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για το κύκλωμα που μετέφερε ναρκωτικά με ταχύπλοα αλά «Miami Vice» (Photos)

12.09.2018 06:25
Ανακοινώθηκαν οι ποινές για το κύκλωμα που μετέφερε ναρκωτικά με ταχύπλοα αλά «Miami Vice» (Photos) - Media

 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει. Μέλη κυκλώματος με υπερσύγχρονα και ταχύπλοα μετέφεραν ναρκωτικά στο τρίγωνο Ελλάδας – Ιταλίας και Αλβανίας. Άνδρες του λιμενικού είχαν καταδιώξει τα μέλη από τα σύνορα με την Αλβανία μέχρι το ακρωτήριο Ταίναρο.

Τα μέλη του κυκλώματος καταδικάστηκαν σε σχεδόν ένα αιώνα ποινών φυλάκισης για διακίνηση χασίς με ταχύπλοα.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2017, το κύκλωμα επιχείρησε να φέρει από την Ιταλία στην Ελλάδα με ταχύπλοα, χασίς 1.449 κιλών, που η αξά του άγγιζε τα 10.000.000 ευρώ.

Ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του λιμενικού τους εντόπισαν και ξεκίνησε μια κινηματογραφική καταδίωξη στη θάλασσα που θύμιζε την ταινία Miami Vice. Στην καταδίωξη συμμετείχε και ελικόπτερο που παρακολουθούσε από ψηλά τα ταχύπλοα.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στα μέλη είναι οι εξής:

Γνωστός δικηγόρος του Πειραιά καταδικάστηκε ως συναυτουργός σε 14 χρόνια χωρίς αναστολή και με χρηματικό πόσο 70.000 ευρώ.

Ο ένας από τους δύο αδελφούς, γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια για συνέργεια με χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Ο δεύτερος αδελφός αθωώθηκε.

Ο τέταρτος Έλληνας που είχε συλληφθεί και ήταν χειριστής γερανού που ασχολούταν με μεταφορές σκαφών καταδικάστηκε 13 χρόνια με ποινή 60.000 ευρώ.

Ως αρχηγούς του κυκλώματος το δικαστήριο του Πειραιά υπέδειξε τους δύο Αλβανούς, βαρόνους στη διακίνηση ναρκωτικών, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε 23 και 24 χρόνια φυλάκισης με 100.000 ευρώ και 250.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τρεις Αλβανοί που ήταν οι χειριστές του ταχύπλοου που έφεραν τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα, καταδικάστηκαν σε 14 χρόνια οι δύο και σε 13 ο τρίτος, ενώ θα απελαθούν μόλις εκτίσουν την ποινή τους.

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:53