search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Άνοιξε η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ στην Κέρκυρα (Video)

12.09.2018 12:20
Άνοιξε η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ στην Κέρκυρα (Video) - Media

 

Με τη «Συναυλία Φιλίας», άνοιξε το πρωί της Τετάρτης η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμών Χορωδιών Κέρκυρας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Κέρκυρας διεξάγεται για δεύτερη φορά και συμμετέχουν 37 χορωδίες από 20 χώρες. Στη πρώτη «Συναυλία Φιλίας», που έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου, συμμετείχαν χορωδίες από την Ελλάδα, τη Σλοβακία και τη Μ. Βρετανία, ενώ το απόγευμα ξεκινά στο Δημοτικό Θέατρο, το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, με το α’ μέρος του διαγωνισμού παραδοσιακής μουσικής.

Σύνολα από την Κίνα, την Ταϊλάνδη, τη Ρουμανία και άλλες χώρες θα ερμηνεύσουν χορωδιακή μουσική της πατρίδας τους, ενώ στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, θα πραγματοποιηθεί ακόμα μια «Συναυλία Φιλίας», με χορωδίες από τη Δανία, την Ελλάδα (Δημοτική Χορωδία ΔΗΜΟΔΟΚΟΣ), την Ισπανία και τη Φινλανδία. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την εναρκτήρια συναυλία της διοργάνωσης στις 8.30 το βράδυ, στο Παλαιό Φρούριο. Χορωδίες από την Ελλάδα (Παιδική Χορωδία Κερκύρας), την Ταϊλάνδη, την Τουρκία, την Κίνα, την Αργεντινή και την Εσθονία θα δώσουν μια πρόγευση όσων ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες. «Ελπίζουμε το φεστιβάλ, να αποτελέσει σταθμό στην καθιέρωσή του ως θεσμό που θα κρατήσει πολλά χρόνια. Η Κέρκυρα είναι, από κάθε άποψη, ο κατάλληλος χώρος για μια τέτοια διοργάνωση» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. Αύριο το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, θα διαγωνιστούν Παιδικές, Νεανικές, Μικτές και Γυναικείες Χορωδίες. Στον ίδιο χώρο θα γίνει το μεσημέρι, το δεύτερο μέρος του διαγωνισμού παραδοσιακής μουσικής.

Εξάλλου θα πραγματοποιηθούν Συναυλίες Φιλίας, που θα λάβουν χώρα, στην Πλατεία Δημαρχείου και την Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, με επτά συγκροτήματα από επτά χώρες, που θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο. Πρόκειται για χορωδίες από την Ταϊλάνδη, την Τσεχία και την Πολωνία (στην Πλατεία Δημαρχείου) και από την Ρουμανία, την Ολλανδία, την Ελλάδα (Δημοτική Χορωδία San Giacomo), και τη Σλοβακία (στην Πλακάδα). Η αυριανή ημέρα θα κλείσει με την παρέλαση όλων των χορωδιών που θα ξεκινήσει στις 6.00 το απόγευμα από το Γυμναστήριο και, περνώντας από την Παλιά Πόλη, θα καταλήξει στο Παλαιό Φρούριο όπου θα γίνει το επίσημο καλωσόρισμα. Στις 8.00 το βράδυ θα ακολουθήσει η Βραδιά Ποπ με Χορωδίες από την Πολωνία, την Αργεντινή και τη Μ. Βρετανία, καθώς και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής Tobias Hug.

Την Παρασκευή το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο, με γυναικείες και μικτές χορωδίες και θα συνεχιστεί στις 7.30, στον ίδιο χώρο, με το β’ μέρος διαγωνισμού των Μικτών Χορωδιών. Η Δανία, η Ταϊλάνδη, η Τουρκία και η Ισπανία είναι μερικές από τις χώρες που θα εμφανιστούν στη σκηνή. Στις 3.00 το μεσημέρι, θα γίνει ο διαγωνισμός Ορθόδοξης Μουσικής Παράδοσης, στο Ναό του Αγ. Γεωργίου, στο Παλαιό Φρούριο. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει δυο Συναυλίες Φιλίας, τις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Δημαρχείου, με χορωδίες από την Κίνα, τον Ισημερινό και την Εσθονία, και στις 5.30 το απόγευμα, στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος, με χορωδίες από τη Σλοβακία, την Εσθονία, την Ελλάδα (Μικτή Νεανική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου) και τη Ρουμανία. Τέλος, στις 20.30 το βράδυ, στο Ναό του Αγ. Γεωργίου, θα δοθεί Συναυλία Θρησκευτικής Μουσικής, με χορωδίες από την Εσθονία, Σλοβακία, Ρωσία (παιδική) και Δανία.

Το Σάββατο, στις 10.30, στο Δημοτικό Θέατρο, θα γίνει ο διαγωνισμός Δημοφιλούς (λαϊκής) Χορωδιακής Μουσικής και Τζαζ, με χορωδίες από τη Μ. Βρετανία, Πολωνία, Αργεντινή, Ολλανδία, Ελλάδα και Κροατία. Στις 11.00 το πρωί, θα γίνει άλλη μια Συναυλία Φιλίας στην Πλακάδα του Αγ. Σπυρίδωνος με χορωδίες από το Ισραήλ, την Ελλάδα (Χορωδία Χλωμού), τη Νορβηγία και την Κροατία και στις 4.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο, θα διεξαχθεί ο Διαγωνισμός για το Μεγάλο Βραβείο του Διαγωνισμού. Οι καλύτερες χορωδίες της διοργάνωσης θα διαγωνιστούν μεταξύ τους για το Διεθνές Χορωδιακό Βραβείο Κέρκυρας 2018. Στις 8.30, στο Παλαιό Φρούριο θα γίνει η τελετή απονομής Βραβείων και η καταληκτική συναυλία όλων όσοι πήραν μέρος στο Φεστιβάλ και η διοργάνωση θα κλείσει με ένα μεγάλο πάρτι των χορωδιών με τη συμμετοχή του σχήματος “Mind the Band”.

«Πρόκειται για εκρηκτική άνοδο του Φεστιβάλ, σε σχέση με το 2016, που αποδεικνύεται από τη μεγάλη συμμετοχή χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Κέρκυρας πρέπει και μπορεί να καθιερωθεί ως θεσμός υψηλής ποιότητας γιατί προσφέρει τέσσερις ημέρες χορωδιακής μουσικής υψηλού επιπέδου σε μερικούς από τους ωραιότερους χώρους της Κέρκυρας», δήλωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου και το συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων, η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας, ο Οργανισμός Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων και η εταιρεία Interkultur, με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10