03/06/2020 20:21:46

Ο ΟΣΕ «σαρώνει» τους σταθμούς όλης της χώρας - Ομάδα άμεσης δράσης για να γίνουν «ανθρώπινοι»

Ο ΟΣΕ «σαρώνει» τους σταθμούς όλης της χώρας - Ομάδα άμεσης δράσης για να γίνουν «ανθρώπινοι» - Media

 

Σε εξονυχιστικό έλεγχο και αναβάθμιση όλων των σιδηροδρομικών σταθμών της χώρας προχωρά ο ΟΣΕ, σε μία προσπάθεια να αναβαθμίσει άμεσα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επιβάτες.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργείται υπηρεσία άμεσης δράσης για την ταχύτατη αποκατάσταση προβλημάτων, τη συντήρηση και τη φύλαξη των σταθμών. Φωτισμός, ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, τουαλέτες, πίνακες ενημέρωσης των επιβατών, όλα αναμένεται να περάσουν από «κόσκινο» για να αναβαθμιστεί άμεσα η εικόνα των σταθμών του δικτύου, που μοιάζει να έχει μείνει δεκαετίες πίσω.

Σε σχετική ανακοίνωση ο ΟΣΕ αναφέρει ότι στη νέα εποχή που αναδύεται στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο με τη λειτουργία των νέων σιδηροδρομικών επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση - την τελευταία τριετία - σημαντικών έργων του δικτύου που καθυστερούσαν για πολλά χρόνια και την επικείμενη λειτουργία του υπερσύγχρονου σιδηροδρομικού διαμετακομιστικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, ο ΟΣΕ αναδιοργανώνεται και αναβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους επιβάτες στους σταθμούς, ενώ υλοποιεί σχέδιο δράσεων προκειμένου να καταστήσει το σιδηρόδρομο βασικό εργαλείο ανάπτυξης της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί το σχέδιο αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους επιβάτες, αρχικά στους μεγάλους σταθμούς της χώρας με τις εξης προτεραιότητες.

  1. Δημιουργείται υπηρεσία άμεσης δράσης με αποκλειστική ευθύνη την βελτίωση των υπηρεσιών στους σταθμούς, την άμεση επίλυση προβλημάτων διαχείρισης , συντήρησης και φύλαξης και της άμεσης αποκατάστασης βλαβών ( ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, φωτισμοί, τουαλέτες κ.λ.π.).
  2. Εκσυγχρονίζονται τα οπτικο-ακουστικά συστήματα ενημέρωσης του κοινού και παρακολούθησης δρομολογίων, καθυστερήσεων, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης επιβατών.
  3. Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες προς ΑΜΕΑ, ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά και επιβάτες με ειδικές ανάγκες. Ήδη έχει προχωρήσει η αγορά ειδικών ανυψωτικών μηχανημάτων, καθώς και οχημάτων για την μεταφορά μεγάλων ή πολυάριθμων αποσκευών επιβατών.
  4. Σχεδιάζεται η δημιουργία ειδικών εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης, εφοδιασμού και φύλαξης του τροχαίου υλικού των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα, κάτι αντίστοιχο με τα συστήματα που υπάρχουν στα λιμάνια για τα σκάφη.
  5. Διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με βιομηχανικές περιοχές και βιομηχανίες (συνεργασία ΟΣΕ με ΕΤΒΑ-ΒΙΠΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, περιοχές Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, Οινόης, Κιλκίς, Έδεσσας, Κομοτηνής, Σίνδου Θεσσαλονίκης κ.λ.π).
  6. Τουριστικές διαδρομές με κύρια έμφαση στην ιστορική γραμμή του Μπράλου, την Πελοπόννησο και τα τμήματα Βόλου-Μηλέων, Διακοπτού-Καλαβρύτων και της περιοχής του Νέστου.

Σχεδιασμός έργων Βόρειου Ελλάδος από το ΟΣΕ

  1. Ενεργοποίηση σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών - Υποδομών και Δήμους της Θεσσαλονίκης του σχεδίου δημιουργίας του Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου της πόλης, που βασίζεται σε σιδηροδρομικό δίκτυο που ήδη υπάρχει.
  2. Διασύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με λιμάνια (Βόλος, Καβάλα, κ.λ.π).
  3. Ολοκλήρωση μελετών της Νέας Χάραξης Σιδηροδρομικής Γραμμής Θεσσαλονίκης - Αμφίπολης - Νέας Καρβάλης (γεωτεχνικές έρευνες, σήραγγες, τεχνικά κ.λ.π.).
  4. Ωρίμανση των ήδη εκπονηθέντων από τον ΟΣΕ, προκαταρκτικών μελετών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Δυτ. Μακεδονίας (Γιαννιτσά, Έδεσσα κ.λ.π.).

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.