search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:48
MENU CLOSE

Στο Παρίσι η συλλογή της δυναστείας του Κατάρ

13.09.2018 06:16
Στο Παρίσι η συλλογή της δυναστείας του Κατάρ - Media

 

Η Πόλη του Φωτός θα φιλοξενήσει, τμηματικά και σε βάθος χρόνου, έκθεση της υψηλού κύρους συλλογής Αλ-Θάνι, ιδιοκτησίας της δυναστείας του Κατάρ. Η συλλογή περιλαμβάνει πολύτιμα πετράδια και κοσμήματα από την Ινδία – από την περίοδο των Μεγάλων Μογγόλων (όπως έχει επικρατήσει να λέγεται στην ελληνική η περίοδος Μούγκαλ) έως τις μέρες μας -, αρχαιότητες, έργα ζωγραφικής και μεσαιωνικά χειρόγραφα.

Η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι εκπρόσωποι της συλλογής Αλ-Θάνι πρόσφεραν 20 εκατομμύρια ευρώ για να εκτεθεί ολόκληρη η συλλογή σε διάστημα 20 χρόνων. Και την είδηση για τη διεξαγωγή σχετικών συνομιλιών επιβεβαίωσε κοινή ανακοίνωση του Centre des Monuments Nationaux της Γαλλίας και του Ιδρύματος της Συλλογής Αλ-Θάνι.

Την έκθεση της συλλογής – περισσότερα από 6.000 αντικείμενα – θα στεγάσει το ιστορικό H?tel de la Marine, κτίριο 553 δωματίων στην πλατεία Κονκόρντ, το οποίο από το 1789 έως το 2014 ήταν το στρατηγείο επιχειρήσεων του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι εργασίες ανακαίνισής του προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, θα ξανανοίξει το 2020. Τα μισά από τα 12.000 τετραγωνικά του θα είναι γραφεία, τα άλλα μισά θα διατεθούν για εμπορικούς σκοπούς. Σε αυτά τα δεύτερα περιλαμβάνεται και εκθεσιακός χώρος 400 τετραγωνικών στα οποία θα εκτίθεται η συλλογή Αλ-Θάνι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:45